donderdag, 26 februari 2015 14:38

Voormalig wereldkampioene judo komt naar Schiedam

Op dinsdag 3 maart 2015 komt voormalig wereldkampioene Marhinde Verkerk naar Schiedam. Topjudoka Verkerk verzorgt voor 350 basisschoolkinderen een grote judoclinic. Deze vindt plaats in sportlocatie de Margriethal aan de Nieuwe Damlaan 5 van 09.15 tot 10.00 uur en van 10.30 tot 11.15 uur.

350 kinderen van de basisscholen uit de wijk Nieuwland in Schiedam hebben in de afgelopen zes weken met Schooljudo kennis gemaakt met de sport judo. Elke les stond een ander thema centraal. Marhinde Verkerk gebruikt leuke spelvormen om alles door te nemen wat de kinderen de afgelopen zes weken geleerd hebben. De clinic wordt mede mogelijk gemaakt door Sportinstituut Schiedam en Schooljudo, zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea en IT specialist Infotheek. De sportimpulsaanvraag door sportinstituut Schiedam is ondersteund en begeleid door de gemeente.

Waarde(n)vol stoeien

Schooljudo brengt basisschoolleerlingen twaalf weken lang plezier en kwaliteit, de eerste zes weken in de gymles en daarna is er een optie zes weken naschoolse lessen te volgen. Tegelijkertijd helpt het programma bij hun ontwikkeling op sociaal en motorisch gebied. Het programma is zorgvuldig samengesteld door valpedagoog Yos Lotens, wereldkampioen judo Ruben Houkes en kindertherapeuten van de Stichting Aandacht voor Pesten. Judoleraren van Sportinstituut Schiedam assisteren Marhinde Verkerk bij de clinic.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws