zaterdag, 18 februari 2017 00:16

Voorronde van de ZomerExpo 2017 bij het Stedelijk Museum Schiedam

Schiedam - Op zaterdag 18 maart 2017 vindt in Stedelijk Museum Schiedam één van de vijf voorrondes plaats van de ZomerExpo 2017. Het thema is dit keer water. Heb je altijd al eens in een museum willen exposeren? Grijp nu je kans. Het werk dat de eindronde haalt is te zien in de Fundatie Zwolle en Kasteel het Nijenhuis, Heino/Wijhe van 25 mei tot 20 augustus 2017. Het Stedelijk Museum Schiedam is tijdens de voorronde gewoon open.

Tijdens de voorrondedag kiest een jury van vijftien personen een deel van de in totaal 250 werken voor de tentoonstelling. De jury bestaat uit galeriehouders, curatoren, kunstmakers en liefhebbers. Ze krijgen geen informatie over de makers. Het gaat alleen om kijken.

Directeur Deirdre Carasso van het Stedelijk Museum Schiedam verheugt zich op de komst van honderden kunstenaars. ‘Het Stedelijk Museum Schiedam speelt graag een rol in de ontwikkeling van jong talent, ook bijvoorbeeld als gastheer van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs voor jonge kunstenaars.’

Salon
Uit de niet-gekozen kunst kiest een schaduwjury werken voor een Salon des Refusés (Salon der Geweigerden). Deze tentoonstelling is te zien in het Auditorium van het Stedelijk Museum Schiedam, direct vanaf de voorronde op 18 maart t/m 2 april 2017. De titel verwijst naar de roemruchte Salon des Refusés in de negentiende eeuw. Die tentoonstelling liep parallel aan de officiële Parijse salon en bevatte werk dat daar niet werd toegelaten. De geweigerde kunstwerken waren soms van nu beroemde kunstenaars als Manet en Cézanne.

Netwerken
De voorrondedag in het Stedelijk Museum Schiedam bestaat uit zes sessies waarbij de jury het ingestuurde werk bekijkt. Na elke sessie kunnen de kunstenaars kennismaken met de jury. Dat maakt de voorrondedag een uitgelezen kans om te netwerken en contact te leggen met collega-kunstenaars, galeriehouders en anderen uit de Nederlandse kunstwereld.
De overige voorrondes vinden plaats op 12 maart bij Academie Minerva (Groningen), 25 maart in Loods 6 (Amsterdam) en 1 april in ZIMIHC Theater Stefanus (Utrecht). De voorronde voor buitenkunst is op 8 april bij Kasteel het Nijenhuis (Heino/Wijhe).

Op Art
Het Stedelijk Museum Schiedam heeft tijdens de voorronde verschillende tentoonstellingen. Bij Eye Attack. Op Art en kinetische kunst is werk te zien dat je ogen misleidt. Kunstwerken bollen op of gaan trillen. Soms bewegen ze ook echt. De tentoonstelling trok in het Louisiana Museum of Modern Art in Denemarken meer dan tweehonderdduizend bezoekers. Ook zijn de tentoonstellingen Echt Schiedams met een voorproefje van de historische collectie te bezoeken, evenals de solo van Diet Wiegman met schaduwbeelden en topstukken van CoBrA.

Aanmelden
Tot en met 7 maart 2017 kun je nog een of meer kunstwerken met het thema Water voor een voorronde aanmelden op zomerexpo.nl. Alle beeldende disciplines zijn welkom.
Voorronde en Salon WATER ZOMEREXPO 2017 | 18 maart 2017

| Stedelijk Museum Schiedam | Hoogstraat 112 | 3111 HL Schiedam | openingstijden Salon: dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur
Voorronde van de ZomerExpo 2017 bij het Stedelijk Museum Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws