maandag, 07 november 2016 20:02

Voorzitter van de Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland stapt op

Schiedam - De Voorzitter van de Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland, Roos van Erp, trekt zich terug. De Raad van Bestuur kreeg de laatste maanden enorm veel kritiek na de beslissing om de SEH in Schiedam 's nachts tijdelijk te sluiten. Ook dat de geboortezorg naar Rotterdam gaat viel -op z'n zachtst gezegd- niet goed bij huisartsen en politici in de regio.   

Vorige week nog vertelden de huisartsen voor de camera van PopUpTv dat ze het vertrouwen in deze Raad van Bestuur totaal verloren hadden. In een persverklaring van het ziekenhuis wordt geschreven dat Roos van Erp is gestart 'op het moment van de juridische fusie tussen het Franciscus Gasthuis en het Vlietland ziekenhuis en inmiddels is de transitie in bestuurlijk en organisatorisch opzicht tot één ziekenhuisorganisatie volbracht. De organisatie is daarmee klaar voor een volgende fase.'

Het ziekenhuis vindt dat Roos met trots mag terugkijken op het feit dat Franciscus Gasthuis & Vlietland zaterdag jl. de 6e en 11e plaats in de Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad heeft bereikt.

Roos zal haar werkzaamheden in de komende tijd overdragen en blijft op verzoek van de Raad van Toezicht beschikbaar voor het begeleiden en afwikkelen van enkele projecten.

De Raad van Toezicht beraadt zich nog op welke wijze in de vacature van Voorzitter van de Raad van Bestuur zal worden voorzien.

Foto: Algemenebestuursdienst.nl

Voorzitter van de Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland stapt op

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws