dinsdag, 02 mei 2017 15:21

Vrachtwagen blokkeerde A20 nadat chauffeur onwel was geworden

mediatv Rotterdam - De A20 richting Gouda is dinsdagochtend anderhalf uur afgesloten geweest net na het Kleinpolderplein bij Rotterdam door een vrachtwagen die de weg blokkeerde.

De chauffeur van de vrachtwagen die via de fly-over van de A13 naar de A20 reed raakte vermoedelijk onwel waardoor hij de controle over zijn wagen verloor. De man raakte in eerste instantie de betonnen wand van het viaduct en stak vervolgens na een honderd tal meters twee rijstroken van de A20 over. De vrachtwagen kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de middenvangrails van de A20.

Als door een wonder werden bij deze manoeuvres geen andere voertuigen door de man geraakt en bleef de schade beperkt tot de muur en de vangrails. Door de afsluiting van de A20 en het maar beschikbaar zijn van èèn rijstrook op de fly-over opstand in korte tijd een verkeerschaos. Rijkswaterstaat heeft ervoor gezorgd dat het verkeer wat achter het ongeval opgesloten stond via een alternatieve weg hun reis kon vervolgen. Een berger heeft de vrachtwagen van de snelweg verwijderd. De chauffeur van de vrachtwagen is voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd.
Vrachtwagen blokkeerde A20 nadat chauffeur onwel was geworden

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws