donderdag, 04 mei 2017 13:40

Vrijwilligers van Home-Start Schiedam bieden jonge gezinnen een steuntje in de rug

nieuwe stadsblad Schiedam - Humanitas Home-Start Schiedam biedt op vriendschappelijke wijze emotionele steun en praktische hulp aan jonge gezinnen die een tijdje een steuntje in de rug nodig hebben. Deze ondersteuning wordt geboden door vrijwilligers die zelf opvoedingservaring hebben. Zij steunen een gezin door hen (meestal wekelijks) te bezoeken. In de gemeente Schiedam is behoefte aan nieuwe Home-Start vrijwilligers.

Vrijwilligers van Home-Start krijgen door dit werk het gevoel iets voor anderen te kunnen betekenen op een gelijkwaardige basis en leren daar zelf ook weer heel veel van. Voelt u er ook iets voor om als vrijwilliger een gezin met jonge kinderen te ondersteunen? Dan bent u van harte welkom bij Home-Start Schiedam.

Als u overweegt vrijwilliger bij Home-Start te worden, bespreekt u eerst in een kennismakingsgesprek met de coördinator de werkwijze van Home-Start, uw motivatie, wensen, mogelijkheden en achtergrond. Daarna volgt de voorbereidingscursus die u vertrouwt maakt met de methodiek van Home-Start. Deze cursus zal eind mei worden gestart. Er zijn nog plaatsen vrij. Vervolgens maakt u afspraken over hoe u inzetbaar bent in een gezin. U wordt begeleid door de coördinator. Home-Start Schiedam wordt uitgevoerd door Stichting Humanitas.

Enthousiast geworden? Bel vrijblijvend voor meer informatie naar de coördinator van Home-Start Schiedam, Angela van Gennip. Haar telefoonnummer is 06 22 78 68 24. Of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is beschikbaar op www.home-start.nl of www.stichtinghumanitas.nl.
Vrijwilligers van Home-Start Schiedam bieden jonge gezinnen een steuntje in de rug

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws