woensdag, 27 september 2017 09:01

Vrijwilligers voedselbanktuin krijgen taart van GroenLinks

Schiedam - Op 27 september reikte GroenLinks een complimententaart uit aan de voedselbanktuin aan het Wibautplein. Met deze taart liet de partij weten veel waardering te hebben voor de onbaatzuchtige en vrijwillige inzet van de vrijwilligers, die deze periode druk bezig zijn met de oogst van verse groenten voor de voedselbank. Vorig jaar maakte PopUpTv een reportage over de voedselbanktuin: https://popuptv.nl/video/popuptv-nieuws-summerschool-schiedam-bij-voedselbank-tuinieren

De oogst van de voedselbanktuin was dit jaar groot. Hiermee worden 160 Schiedammers die pakketten van de voedselbank krijgen voorzien van verse groenten en fruit.

Lijsttrekker René Karens van GroenLinks: “het is prachtig om te zien hoe vrijwilligers hier samen werken om te zorgen voor elkaar en voor de natuur. Dit is echt het soort initiatief waar Schiedam een mooiere en zorgzamere stad van wordt. De complimenten zijn dan ook meer dan verdiend. Wij hopen dat dit initiatief voor alle Schiedammers een mooi voorbeeld zal zijn.”

GroenLinks gebruikt zijn bezoeken aan organisaties ook om te horen hoe de zaken ervoor staan en waar zij tegenaan lopen. Dat leidde tot verbazing. Volgens het bestuur van de voedselbanktuin is, ondanks dat er nog steeds veel mensen gebruik moeten maken van de voedselbank, de afname van producten van de tuin verminderd. Dit komt omdat volgens de landelijke richtlijnen iemand niet langer dan 3 jaar gebruik zou mogen maken van de voedselbank, ook wanneer iemand buiten zijn schuld om nog in een probleemsituatie zit. Hoewel de richtlijnen het mogelijk maken in noodzakelijke gevallen langer dan 3 jaar pakketten uit te delen aan iemand handhaven de gemeenten Rotterdam en Schiedam de termijn van 3 jaar streng.

Fractievoorzitter Jeroen Ooijevaar van GroenLinks: “het is onaanvaardbaar dat wanneer de noodzaak daar is, mensen door dit soort regels geen eten krijgen. Dit is een voorbeeld van hoe het rigide toepassen regels zonder oog voor individuele gevallen leidt tot kil beleid. We gaan ons er hard voor maken dit in Schiedam voortaan te voorkomen.”


GroenLinks beloont regelmatig organisaties die iets betekenen voor Schiedam. De partij richt zich daarbij op organisaties die de stad naar een hoger plan tillen, die sociale gelijkheid brengen en die ambassadeur zijn van de stad. De vrijwilligers van de voedselbanktuin voldoen zonder twijfel aan deze criteria.
Vrijwilligers voedselbanktuin krijgen taart van GroenLinks

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws