zondag, 01 maart 2015 13:00

Vrouwendrama in 't Huis te Poort op vrijdag 13 maart

Vrouwen centraal in werken uit de late Renaissance en de vroege Barok

Duo Seraphim – Margot Kalse (sopraan), Elly van Munster (luit, theorbe, gitaar) met medewerking van Maria Sanchez Ramirez (barokcello)

In het programma staat – enige dagen na Internationale Vrouwendag – de vrouw centraal. Drie vrouwen brengen muziek uit de late renaissance en de vroege barok. Liederen van vreugde, wanhoop, woede, gekte, jaloezie, van, voor, over, en in een aantal gevallen ook door vrouwen gecomponeerd! Met muziek van o.a. Monteverdi, Carissimi, Rossi, Strozzi, Purcell, D'India, Frescobaldi.

En... voor deze gelegenheid zal het Duo Seraphim worden uitgebreid tot een trio: barokcelliste Maria Sanchez Ramirez zorgt voor extra muzikale ondersteuning!

Het programma begint met Gelosia, een prachtig stuk van Rossi over iemand die lijdt onder een allesverterende jaloezie. Het geliefde Lamento d'Arianna van Monteverdi, over Ariadne die, verlaten door Theseus, alleen op het eiland Naxos achterblijft, zal klinken. Het Lamento di Maria Stuardo van Carissimi, over Mary Stuart, Koningin van Schotland, die door haar nicht Elisabeth I ter dood is veroordeeld. Verder enkele prachtige én grappige liederen van de vrouwelijke componisten Barbara Strozzi en Francesca Caccini. Enkele stukken van Sigismondo D'India, over Philis, over Amarillis en over Laura, op poëzie van Petrarca over zijn onbereikbare geliefde.

Duo Seraphim

Margot Kalse en Elly van Munster werken al samen sinds Margots studie aan de opleiding Early Vocal Music aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Ze hebben vele programma's gemaakt, zowel hun eigen concertprogramma's als programma's op maat voor gelegenheden met historische context. Ze traden op tijdens de Dag van de Oude Muziek in Alden Biesen en in het Festival van Vlaanderen, Antwerpen (met ensemble Sospiro), en op vele andere podia in Nederland en België. Zij maakten de cd O muse, comt nu voort, Dutch Songs of Love and Freedom 1550-1750, verschenen bij het label Aliud records.

Vrouwendrama

Vrijdag 13 maart 2015, 20.15 uur

Kaarten € 12,50 in de voorverkoop, € 15,00 aan de zaal (CJP € 2,50 korting)

Voorverkoopadressen in Schiedam:

Boekhandel J.S. van Leeuwen, Broersvest 85

Boekhandel Postscriptum, Hof van Spaland 31

VVV Schiedam, Buitenhavenweg 9.

Reserveren kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 06 511 721 00

't Huis te Poort / Dam 28-30 / Schiedam / Informatie Ad van der Kouwe (06 511 721 00)

www.thuistepoort.nl

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws