zondag, 08 mei 2016 17:43

Wat is er te doen op Molendag in Schiedam?

Schiedam - U verwacht hier wellicht een antwoord op de vraag in de titel: Wat is er te doen op Molendag in Schiedam? Maar wij hebben geen informatie kunnen vinden.

Op de website van Stichting Promotie Schiedam staat een kort en algemeen verhaal over de Schiedamse reuzen. Op de site van de Schiedamse Molens is het laatste nieuws de broodbakwedstrijd van het AKG. Kom op Schiedam, Molendag is toch dé Schiedamse Nationale feestdag? Is er dan echt niets bijzonders te doen of bewaren jullie alle festiviteiten als verrassing? Als je 'Molendag' als zoekopdracht intypt op de site van de Schiedamse Molens dan krijg je info over een Molendag op 9 mei 2015 (ipv 14 mei 2016)... Staan er morgen voor niets toeristen in Schiedam?

Wat is er wél te doen?

Er is een Wiekentocht en de plannen van G1000 Schiedam worden wereldkundig gemaakt.

Wiekentocht

De Lions club Schiedam organiseert in samenwerking met de Midden Delfland Vereniging de Wiekentocht. In dit jaarlijks terugkerend fietsevenement is er keuze uit een tweetal routes van ongeveer 30 en 50 km. Het is een tocht voor jong en oud aldus Charles Zuiderweg: “De tocht gaat langs acht molens in de omgeving. Maar ook langs bijvoorbeeld de schaapskudde Vockestaert waar dan vast lammetjes rondlopen.”Ook aan de inwendige mens is gedacht. Op diverse plaatsen zijn terrasjes en/of restaurants waar gestopt kan worden. Dit bepaal je uiteraard zelf. Of je nu wilt genieten van de molens, de weidse natuur van Midden-Delfland en de Vlietlanden, de fietstocht komt overal langs. Het is dan ook een prachtige afwisseling van de natuur en historische steden in de omgeving.

Inschrijven en vertrek van de Wiekentocht is tussen 10:00 en 12:00 uur mogelijk vanaf twee locaties:
’t oude Raedthuys Schiedamseweg 26 in Schiedam-Kethel en
molen de Aeolus, Kortedijk 16 in Vlaardingen.
Kosten van deelname bedraagt € 3,- kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee.

G1000

Op zaterdagmiddag 14 mei a.s. presenteren de werkgroepen van de G1000Schiedam hun initiatieven voor een mooiere stad. Een primeur, want niet eerder werden de plannen op deze manier openbaar gemaakt. Locatie is molen De Kameel. De werkgroepen komen voort uit de eerste Schiedamse G1000-Burgertop die op 27 februari jl. in de Margriethal plaatsvond.Thema’s die leven

Tijdens de eerste Schiedamse burgertop zijn door ca. 400 Schiedamse burgers een aantal onderwerpen in kaart gebracht waar, door alle partijen, hard aan gewerkt moet worden om Schiedam mooier te maken. De onderwerpen zijn onder andere betrokkenheid, positiviteit, verantwoordelijkheid, leefbaarheid en imago.

In de periode na 27 februari concretiseerden tientallen Schiedammers in diverse bijeenkomsten dit G1000-burgerinitiatief. Er zijn door veel Schiedamse burgers onderwerpen uitgewerkt o.a. op het gebied van imagoverbetering van Schiedam, hoe te komen van winkelstad naar stad van cultuur en toerisme, het verhogen van de aantrekkingskracht als woon- en leefgebied voor studenten, de historie van Schiedam benutten voor toeristen en nog vele andere aanknopingspunten om Schiedam mooier te maken.

Plannen openbaar

Het resultaat van al deze inspanningen wordt op zaterdagmiddag 14 mei vanaf 14:00 uur tijdens de Molendagen bekend gemaakt. Dan presenteert de G1000 vanaf de locatie Doeleplein het rapport waar al deze activiteiten in vermeld staan. Een ieder die belangstelling heeft, is van harte welkom.

Waar – Doeleplein 6 bij Molen De Kameel in Schiedam.
Wanneer - Op de Nationale Molendag zaterdag 14 mei 2016 van 14.00 tot 15.00 uur.
Voor wie - Voor iedereen die meer wil weten over de onderwerpen en de vorderingen van het G1000-burgerintiatief. En voor iedereen die graag zijn/haar eigen steentje wil bijdragen aan onze stad Schiedam.
Verder - Het geheel wordt omlijst met leuke activiteiten voor jong en oud!

Met de opbrengst van de tocht de tocht worden een tweetal doelen ondersteund: Stichting Net Niet Genoeg en de realisatie van de mini-Babberspolder: een watereducatieproject bij de Babbersmolen.

 

Wat is er te doen op Molendag in Schiedam?

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws