vrijdag, 25 augustus 2017 16:33

Wat zegt Mahmut Erdem in Turks interview?

Schiedam - Mahmut Erdem heeft de fractie van de PvdA Schiedam de rug toegekeerd en gaat als éénmansfractie verder. Sindsdien zijn de speculaties niet van de lucht: naar welke partij gaat Erdem?

Hij wil zich er zelf nog niet over uitspreken. Tenminste, als Nederlandstalige media hier vragen over stellen. In Turkstalige media heeft hij wel een voorkeur uitgesproken voor DENK. We kwamen daar achter toen nadat we een interview met een Turkse krant/nieuwswebsite hadden laten vertalen. In onze uitzending van het live Tv-programma Onder Ogen van 25 augustus reageerde Mahmut op onze vertaling: het interview en/of de vertaling klopte volgens hem niet helemaal.

We hebben nu een interview op video ook laten vertalen vanuit het Turks. https://www.youtube.com/watch?v=UPQdCCFQc9s

Mahmut zegt hierin:

'Er is een trend naar rechts gaande in NL. De Turken, Marokkanen en Arabieren hebben altijd achter de PvdA gestaan. De PvdA heeft altijd een mooi motto gehad. Nu zijn het alleen maar woorden en geen daden. Dat heeft mij en andere PvdA-ers teleurgesteld, en ik ben niet de enige pvda-er die afstand heeft genomen, omdat de pvda niet meer doet wat ze zei, zij zijn ook richting rechts gegaan.

DENK is een partij waar behoefte aan was en wat opgericht is. De stem is van veel Nederlanders maar ook van etnische minderheden. Socialistische partijen zijn nodig in NL omdat de voormalig linkse partijen steeds meer richting rechts schuiven, dan heb je wel een socialistische partij als DENK nodig. De Pvda houdt zich niet aan partijprogramma wat ze 5 jaar geleden geschreven hebben, en ze hebben dat ook niet door. Ik heb het hier over de landelijke politiek, misschien is het in de lokale politiek minder. De mensen die niet meer lid willen zijn, daar moet je die mensen niet op aanspreken, maar ze voelen zich niet meer vertegenwoordigd door die partij.'

Wat zegt Mahmut Erdem in Turks interview?

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws