donderdag, 09 maart 2017 19:27

Waterbus naar Schiedam

Schiedam - Het grootste veerdiensten netwerk van Nederland, gaat vanaf begin mei tijdens de ochtend- en avondspits ook naar Schiedam varen.

Waterbus wil samen met opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Schiedam de bestaande lijn 18 in de spitsuren uitbreiden met een verbinding tussen Heijplaat/RDM en Schiedam. Hierdoor wordt het drukste gedeelte van lijn 18 (Heijplaat/RDM – St. Jobshaven) ontlast en komen er extra reismogelijkheden voor reizigers uit Schiedam en Vlaardingen. Waterbus zet hiervoor de Aqua Fox in tussen de halte Heijplaat/RDM en de nieuwe halte Schiedam Maasboulevard.

Deze uitbreiding is een gezamenlijk initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, Waterbus en de gemeente Schiedam. Door de uitbreiding en aansluiting op RDM op de bestaande lijn 18, wordt tevens een directe verbinding gecreëerd van Schiedam aan de noordzijde van de Maas met Heijplaat-RDM aan de zuidzijde van de Maas en een overstapmogelijkheid naar Rotterdam.

Over Waterbus
Waterbus is het grootste openbaar vervoer netwerk over water in Nederland. De snelle schepen zorgen 365 dagen per jaar voor een comfortabele en leuke reis in Rotterdam en richting de Drechtsteden. De OV-chipkaart is geldig aan boord, er zijn losse (dag)kaarten contant aan boord verkrijgbaar of je kunt vooraf een e-ticket bestellen. De fiets mag gratis mee aan boord. Waterbus is onderdeel van Aquabus B.V., een joint venture van Arriva Nederland en Koninklijke Doeksen.

Waterbus naar Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws