maandag, 20 april 2015 20:02

Waterpolo heren ZVVS blijven in eredivisie, dames promoveren

waterwegsport

Het waren bijna profetische woorden zoals coach Martin Pronk die uitsprak tijdens het introductietoernooi van de eredivisie in Borculo september vorig jaar. Afgelopen zaterdag werden deze woorden bewaarheid. In een wedstrijd die eerder spannend dan goed was werd de HAM voor de tweede maal op rij verslagen waardoor handhaving een feit werd.Met een spetterende voorwedstrijd, waarin de dames van ZVVS promotie naar de eerste divisie afdwongen was de stemming in de KULK opperbest. Het zwembad was rijk gevuld en zelfs,de dit jaar voor het eerste gebruikte 'bopi' noodtribune, was uitverkocht. Kortom een perfecte ambiance waar ook nog de topspeaker van de eredivisie, Freek, een schepje bovenop deed.

Waren het afgelopen donderdag nog Sander Verspoor en Frank Bot die het team, zeker in het begin, op sleeptouw namen. Nu waren het George Boon en Tim van Gulik die samen zes van de negen treffers voor hun rekening namen. Het leek, zeker in het begin, geen doelpuntrijke wedstrijd te worden. Beide ploegen speelden vanuit een gesloten defensie. Dat betekent voor de ploeg van coach Pronk dat wanneer zijn ploeg op tijd terug is in het verdedigingsvak er geen doorkomen aan is. Zeker wanneer goalie Marco de Zwart op dreef is. Hij was ook deze wedstrijd weer goed voor twee gemiste strafworpen.

De meest memorabele periode was de derde. ZVVS begon met een 4-2 voorsprong, waarna de HAM drie maal op rij scoorde en met 4-5 voor kwam, waarna ZVVS vervolgens weer gelijk maakte en twee doelpunten uitliep. Een hoofdrol was in deze periode weggelegd voor Giel Dekker, die niet alleen de midvoor van de HAM uitschakelde, maar ook nog zelf een schitterend midvoor doelpunt maakte.

In de laatste periode was het Koen Berendse die met een spetterend afstandschot de marge weer op twee bracht. Ook nu speelde de HAM het weer klaar om de stand gelijk te trekken. De wedstrijd leek weer op strafworpen af te stevenen totdat Giel Dekker wederom vanaf de midvoor positie een strafworp veroorzaakte. Tim van Gulik pakte zijn verantwoordelijkheid en de captain scoorde vanaf de vijf meter, foutloos.

"Wij zijn echt gegroeid in deze competitie. In de derde periode hadden we wederom een zwakkere periode. Maar langer dan drie minuten heeft die niet geduurd en kwamen we op eigen kracht weer bovenop, zonder dat de koppies gingen hangen" aldus een trotse coach. "Ik kan ook meer doorwisselen zonder dat het team er echt zwakker op wordt. vol vertrouwen kijk ik uit naar de volgende competitie. Maar eerst genieten van een welverdiende rust."

Periodestanden; 3-1, 1-1, 3-2 en 2-3.

Doelpuntenmakers; George Boon, Tim van Gulik (beiden 3), Dennis Verspoor, Giel Dekker en Koen Berendse (allen 1)

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws