zaterdag, 23 september 2017 00:30

We kunnen terugkijken op een succesvol benefiet!

Schiedam - De marathon-uitzending van PopUpTv van maar liefst vier uur van afgelopen vrijdagmiddag en avond kan zondemeer als geslaagd worden bestempeld.  Schiedam heeft Sint-Maarten gesteund!

Presentator Marco Spruit Bleeker had via de telefoon een aantal keren live verbinding met de Cariben, onder andere met de Rijksvertegenwoordiger voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Gilbert Isabella en met Jonathan Johnson, de gezagvoerder voor Saba.

Gilbert Isabella en Wim Goedendorp, de voorzitter van het Rode Kruis Waterweg Noord, vertelden in de uitzending hoe nodig al het geld en de goederen zijn en hoe blij ze zijn met de actie vanuit Schiedam. 

Er werd gedanst en gezongen, zelfs initiatiefneemster en presentatrice Kizzy zong een aantal nummers! Er waren voordrachten en er werd vooral veel gedoneerd, zowel goederen als geld. De burgemeester van Schiedam had een videoboodschap ingesproken en de Indonesische artiest Leonardo Deden had een nummer opgenomen voor de actie.

Komiek, acteur en presentator Quintes Ristie.belde live met zijn broer die nog op Sint Maarten verbleef. Nog wel, want net als duizenden andere eilandbewoners gaat ook hij tijdelijk weg omdat er op het eiland gewoon niets meer is. Quintes was zichtbaar geĆ«motioneerd toen hij zijn broer goede reis wenste aan het eind van het telefoongesprek.  Er werd echter ook gelachen, bijvoorbeeld toen presentator Marco Spruit Bleeker te vroeg het podium opging bij de Ska-act van de Umbrella Brothers. Marco loste dat op zijn manier op door meedansend weer van het podium te gaan.

Ook uniek was dat de uitzending ook live te zien was op de Stadsomroep Schiedam en Omroep Vlaardingen en live te horen op Radio de Erker. Een mooie samenwerking voor het goede doel!.

De voorlopige opbrengst wordt woensdag in het live Tv-programma Onder Ogen op PopUpTv bekend gemaakt.    
 

Foto: Aad van der Wel

We kunnen terugkijken op een succesvol benefiet!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws