woensdag, 30 maart 2016 08:05

Wederom anti-terreur actie in woning in Rotterdam - Kralingen

mediatv

Het DSI (Dienst Speciale Interventies) is rond middennacht een woning binnen gevallen aan de Oudedijk in Rotterdam - Kralingen. De inval werd gedaan naar aanleiding van het onderzoek van Frankrijk. Voor dat de DSI de woning binnen viel werden omliggende woningen ontruimd. Die mensen werden met twee gereed staande RET bussen naar een opvang locatie gebracht. Hierna deed het DSI een inval in de woning.

Team Explosieven Verkenning en de Explosieven Opruimings Dienst ondersteunde het DSI. Nadat het DSI de woning gecontroleerd had, werd de woning doorzocht op explosieven. Hierna is het onderzoeksteam van de Landelijke Eenheid de woningen binnen gegaan opzoek naar sporen.

Volgens het Landelijk Parket kwam de woning aan de Oudedijk naar voren na de aanhouding van terreurverdachte Anis B. op de Gerrit van der Lindestraat in Rotterdam - West afgelopen zondag. Anis B. werd gezocht door de Franse Autoriteiten. Anis B. was tijdens zijn aanhouding vergezeld door drie andere Algerijnen. Ook zij werden aangehouden. Na aanleiding van die aanhoudingen werden zondagavond twee woningen aan de Burgemeester Meineszstraat en de Mathenesserweg binnen gevallen.

UPDATE: Het Landelijk Parket heeft woensdagochtend bekend gemaakt dat er bij de doorzoeking geen wapens of explosieven zijn gevonden.

Wederom anti-terreur actie in woning in Rotterdam - Kralingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws