maandag, 09 oktober 2017 17:23

Wedstrijden van de Nederlandse Hockey Club 60+ bij HC Schiedam

Schiedam - Donderdag 19 oktober speelt de Nederlandse Hockey Club “De zestigplussers” (NHC 60+) met 20 teams haar onderlinge wedstrijden op het complex van HC Schiedam.

De NHC 60+ is opgericht in 1989 voor spelers van 60 jaar en ouder. De club is zowel erkend door de KNHB als de WGMA (World Grand Masters Association). De vereniging telt ruim 500 actieve leden waaronder een groot aantal voormalige hoofdklasse- en oud Nederlands elftal spelers.
De vereniging organiseert gedurende het hockeyseizoen ca iedere 2 a 3 weken op dinsdag of donderdag onderlinge wedstrijden (OLW) die plaats vinden bij hockeyverenigingen door heel Nederland.

Behalve aan deze onderlinge wedstrijden neemt de vereniging ook deel aan nationale en internationale wedstrijden waaronder de European Grand-Masters Trophy en de World Grand Masters Cup. In deze prestatieve toernooien spelen landenteams in de leeftijdscategorieën 60+, 65+ en 70+. Deze spelersgroepen worden ieder jaar door de elftalcommissie geselecteerd en spelen trainingswedstrijden als voorbereiding op deze toernooien. Daarnaast wordt er regelmatig deelgenomen door teams aan (inter)nationale toernooien met een meer sociaal karakter.

Alle wedstrijden van de NHC 60+ worden gefloten door oud bondsscheidsrechters.

De NHC 60+ nodigt ook oud spelers in de regio Rijnmond uit om eens een kijkje te komen nemen of een keer als gastspeler mee te spelen. De NHC 60+ voorziet duidelijk in een behoefte om langer door te gaan met de sport en past naadloos in het KNHB motto “een leven lang hockey”.
Ook HC Schiedam telt enkele leden die uitkomen voor de NHC 60+.

 

Wedstrijden van de Nederlandse Hockey Club 60+ bij HC Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws