zondag, 31 januari 2016 19:18

Week van de cultuur in Maassluis

In 2016 wordt opnieuw een Week van de Cultuur georganiseerd, tegelijk met de landelijke Week van de Amateurkunst. Deze WvdC vindt plaats van 28 mei t/m 5 juni. In deze periode worden in de binnenstad van Maassluis ook allerlei activiteiten georganiseerd. De stad zal dus weer bruisen.

De werkgroep WvdC is hard bezig een programma op te stellen. Het is goed te merken dat veel instellingen zich spontaan melden met een evenement. Het is dan ook de bedoeling dat er een groot scala aan diverse activiteiten zal plaatsvinden.

In het eerste weekend zijn in de voorlopige planning opgenomen optredens van orkesten, ballet, theater. Ook wordt gedacht aan Art Live waarin jonge dichters hun kunnen zullen tonen.

Het ligt ook in de bedoeling om muziek naar de mensen te brengen. Dit kan bijvoorbeeld met een optreden in een verzorgingstehuis. Maar in bepaalde gevallen kunnen mensen misschien ook worden vervoerd naar het evenement.

Nieuw in het concept zijn de huiskamerconcerten. Daarvoor wordt gezocht naar muzikanten maar ook naar mensen die hun woonkamer voor publiek willen openstellen.

Wellicht komt er weer een Open Podium voor jongeren. En ook een fotowedstrijd voor leerlingen van groepen 6.

Net als vorig zit in de planning een Korendag met daaraan gekoppeld een Korenscratch. Dan is er ook gelegenheid de succesvolle Cultuur Barbecue te herhalen.

En de slotmiddag zal weer gevuld worden met een mooi concert.

Het voorlopige programma bevat derhalve al veel activiteiten. Maar de werkgroep ziet graag initiatieven van bewoners van Maassluis tegemoet. De Week van de Cultuur is niet voor niets Van, Voor en Door Maassluizers.

Neem voor initiatieven contact met de werkgroep via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 010 - 591 53 85.

Week van de cultuur in Maassluis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws