maandag, 16 mei 2016 13:48

Weekendschool Petje af gaat van start in Vlaardingen

Vlaardingen - Op zondag 5, 12 en 19 juni zijn alle nieuwsgierige kinderen van groep 6 t/m 8 van alle basisscholen in Vlaardingen, Maassluis en Schiedam tussen 11:00 en 13:00 uur van harte welkom op de introductiedagen van weekendschool Petje af in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen.

Petje af Vlaardingen wordt op zondag 5 juni officieel geopend door burgemeester Blase. Na de officiële opening en een korte introductie geeft hij een gastles over ‘De Burger Meester voor kinderen’.
Misschien wil jij wel dokter worden?

Bij Petje af leren kinderen van 10 tot 14 jaar op zondag, in zeven blokken van vier weken per schooljaar, alles over een bepaald beroep. In de eerste week verzorgen inspirerende gastdocenten uit het bedrijfsleven een gastles bij Petje af. De week erop ontvangt de gastdocent de leerlingen van Petje af in zijn of haar werkomgeving voor een rondleiding of praktijkles. We bezoeken bijvoorbeeld het ziekenhuis, de haven, een fabriek, het stadhuis of we nemen plaats in het verdachtenbankje in de rechtbank. In de derde week voeren leerlingen een praktijkopdracht uit, behorende bij het thema of beroep. Dit presenteren zij aan ouders. In de vierde week wordt ieder blok afgesloten met een activiteit of excursie op het gebied van kunst, cultuur, muziek of gezond gedrag. De professionele coaches van Petje af ontvangen en begeleiden de kinderen. De thuisbasis van Petje af Vlaardingen is de Stadsgehoorzaal, maar we gaan ook vaak op stap.

Geen schoolboeken

Petje af opent deuren die voor sommige kinderen gesloten zouden blijven. De leerlingen van Petje af doen nieuwe ervaringen en verfrissende ideeën op. Zij maken kennis met inspirerende gastdocenten, komen op bijzondere plaatsen en vormen een beeld van hun eigen toekomst- en opleidingsmogelijkheden.

Deelname kost... niets!

“Meedoen aan Petje af kost voor leerlingen geen geld,” vertelt Jolien van der Marel, locatiemanager van Petje af Vlaardingen. “We vragen wel van leerlingen dat zij iedere week aanwezig zijn en actief meedoen. Ook van ouders vragen we betrokkenheid. Leerlingen doen in principe drie jaar mee: in groep 7 en 8 van de basisschool en in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs. Aan het einde van het derde jaar ontvangen leerlingen van Petje af een certificaat voor hun deelname; een waardevol diploma!

In september gaat Petje af van start met de eerste groep leerlingen in Vlaardingen. Dit breiden we in de komende jaren uit naar drie groepen. In 2017 wil Petje af ook locaties openen in Maassluis en Schiedam.”

Weekendschool Petje af gaat van start in Vlaardingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws