maandag, 21 augustus 2017 22:01

Weer brand bij raffinaderij: dit keer bij Esso

Rotterdam - Maandagavond om 21:45 uur is er weer brand uitgebroken bij een raffinaderij. Dit keer bij Esso (Exxonmobil) aan de Botlekweg 121 Rotterdam. De rook en vlammen waren goed zichtbaar in de wijde omgeving.

De brand ontstond in het 'fornuis' van een van de fabrieken, waar lichte benzinecomponenten in verwerkt worden. 'Fakkel is veiligheidsmaatregel en blijft zichtbaar tot druk in betroffen installatie afgenomen is', meldt ExxonMobil Nederland op Twitter. 'Er zijn geen gewonden en integriteit van de schoorsteen is in orde. We betreuren dit incident en eventuele overlas'

Medewerkers van de DCMR zijn ter plaatse. De DCMR ontvangt enkele meldingen van verontruste bewoners uit Geervliet en Spijkenisse

Het advies werd gegeven: blijf uit de rook. De hulpdiensten hebben eerste GRIP 1 en vervolgens GRIP 2 afgekondigd. De ambtenaren rampenbestrijding voor Schiedam en Vlaardingen waren opgeroepen. De gemeente Schiedam laat weten dat de wind richting Spijkenisse staat.

In Spijkenisse is een NL-Alert uitgegeven: 'ramen en deuren sluiten en mechanische ventilatie uitzetten. De verwachting is dat verdere escalatie zal uitblijven' Ook andere plaatsen zoals Hoek van Holland en Schiedam kregen de waarschuwing maar dat gaat niet helemaal goed: het is een bericht waar je nog de locatie zelf in moet vullen. De site van Rijnmondveilig kan de drukte niet aan.'Onze website is momenteel onbereikbaar. Er wordt aan gewerkt om dit zo snel mogelijk te verhelpen.' Pas tegen 23:30 was de site weer in de lucht.

Er zijn berichten dat eerder vanavond de sirenes zijn afgegaan. Dit betreft het ontruimingsalarm van Esso. Om 23:11 kwam het bericht dat de brandweer ging afschalen. Rond middernacht was de brand helemaal uit.

 

 

Foto: Google Streetview

Weer brand bij raffinaderij: dit keer bij Esso

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws