vrijdag, 05 juni 2015 10:42

Weer een brug erbij in Schiedam

Schiedam heeft iets met bruggen. Soms gaan ze jarenlang niet meer open (Proveniersbrug) of er vallen slachtoffers vanwege het gladde dek (Appelmarktbrug). Maar bovenal: Schiedam bouwt bruggen. Letterlijk. Nu komt er weer eentje bij bij Schieveste, Een 'langzaam verkeer brug'  De gemeente noemt het een 'mijlpaal in de ontwikkeling van het gebied.'  Want bruggen zullen we bouwen!

Vorige week is aannemer Dura Vermeer buiten gestart met de bouw. Daarom was de Overschieseweg wederom afgesloten voor alle verkeer. Want bruggen bouwen geeft nu eenmaal overlast.
Deze nieuwe brug verbindt Schieveste fase 2 (het deel direct achter het station) en Schieveste fase 5 (het deel waar de bioscoop zal openen) aan elkaar. Dit betekent een goede aansluiting van dat gebied op het station,
maar ook voor fietsers uit met name Schiedam Noord wordt het station beter bereikbaar. De langzaam verkeer brug sluit direct aan op de route die inmiddels is aangelegd naar de ingang van het station.
In de nabije toekomst zal er tussen het spoor en de nieuwe bioscoop een fietsroute worden ingericht die aansluit op het fietspad langs de 's-Gravelandseweg.

In november moet de nieuwe brug gereed zijn én open kunnen!

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws