donderdag, 11 augustus 2016 13:56

Weer muziek op het water in Schiedam

Schiedam - Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september vormt het water van de Oude Sluis weer het decor voor een vervolg op KlasSjiek op het Water. Stichting Muzikaal Schiedam speelt voor... organiseert deze tweede editie, die de naam Muziek op het Water draagt.

Dat is niet enige verschil; dit jaar kunnen liefhebbers genieten van niet één maar twee dagen gratis muziek op het Schiedamse water. Vanaf de kade of natuurlijk in een (rubber)boot vanaf het water.

Muziek op het Water bestaat uit drie concerten.

Op vrijdag 16 september, vanaf 20:15 uur, verzorgt het orkest en (Proms)koor van muziekvereniging St. Radboud een speciale editie van Schiedam Proms. Verwacht een muzikaal feest waarbij het orkest je leidt van pop naar klassiek, van toen naar nu.

Zaterdag 17 september van14.00 tot 17.00 uur betreden jonge talentvolle violisten, altviolisten, cellisten en contrabassi het podium.

Zaterdagavond vanaf 20.15 uur: KlasSjiek op het Water. Het 45-ledige Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest vult de Oude Sluis en omgeving met prachtige (vooral) klassieke muziek.

Muziek op het Water, vanaf het water

Net als vorig jaar zijn de concerten te beleven vanaf de kade, maar uiteraard ook vanaf een eigen sloep, scheepje, roei- of rubberboot, à la het Amsterdamse Prinsengrachtconcert. In het kolkje bij de Oude Sluis is plaats voor zo’n veertig bootjes.

Goed doel

Een deel van de opbrengst van Muziek op het Water wordt gebruikt voor een goed doel: het verzorgen van zwemlessen voor Schiedamse kinderen waarvan ouders het niet kunnen betalen.

Locatie: Oude Sluis, Schiedam

Weer muziek op het water in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws