zondag, 07 mei 2017 20:25

Weer overvolle restafvalcontainers in Schiedam

Schiedam - Vandaag heeft het politieteam van de Schiedamse wijk Groenoord wederom een foto op Facebook gepost van overvolle afvalcontainers. 

De agenten schreven bij de foto dat de bewoners hun afval beter ín de container dan erbuiten kunnen gooien, maar het is op de foto overduidelijk te zien dat de containers vol zijn. 

Irado werkt met een automatisch meldsysteem: zodra een container een bepaalde hoeveelheid afval heeft bereikt, krijgen de chauffeurs in de vuilniswagens een melding op hun tablet en zou de container geleegd moeten worden. Dat blijkt in de praktijk niet altijd goed te werken. De overvolle containers zorgen voor troep (zwerfvuil) op straat.

Er wordt nog altijd heel veel restafval geproduceerd in onze regio. Irado is momenteel bezig met de actie 100-100-100 waarin 100 gezinnen gedurende 100 dagen proberen te leven met zo min mogelijk restafval. Dit soort acties moet de hoeveelheid restafval terugdringen. Dat kan bijvoorbeeld door slimmer in te kopen (te kiezen voor minder verpakte producten), afval beter te scheiden en afval te hergebruiken. 

 

Weer overvolle restafvalcontainers in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws