zondag, 15 mei 2016 10:56

Weer poging brandstichting auto Vlaardingen

mediatv

Vlaardingen - Zondagavond rond 23:15 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Prins Hendrikstraat in Vlaardingen.

Bij de aankomst van de spuitgasten was het vuur al gedoofd door een buurtbewoner met een brandblusser. Het afgelopen jaar waren er al 13 autobranden in Vlaardingen waarvan wordt vermoed dat er brandstichting in het spel is.

Zo ook bij deze beginnende autobrand van afgelopen avond. Opmerkelijk is wel dat er zaterdagavond ook al brand was gesticht bij een taxibusje dat pal naast het voertuig stond waar nu brand is gesticht.

De politie heeft ter plaatse enkele sporen veilig gesteld, op een later tijdstip zal er een uitgebreider sporenonderzoek plaatsvinden.

Er lijkt een patroon te zijn dat de branden worden aangestoken tussen 23.00 en 01.00 uur. Bewoners werden eerder al door de burgemeester opgeroepen om, als men rond deze tijdstippen iemand verdacht ziet rondhangen bij auto’s, direct 112 te bellen. Ook als men iets hoort dat kan bijdragen aan het stoppen van deze brandstichting, meldt het dan bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Weer poging brandstichting auto Vlaardingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws