zondag, 08 januari 2017 14:04

Weer stankklachten door lekkage bij Vopak

Europoort - Vanwege een brandstoflekkage bij Vopak aan de Neckarweg te Rotterdam zaterdagochtend 7 jan, komen oa uit Rozenburg, maar ook Maassluis, Heenvliet en Geervliet stankklachten binnen bij de DCMR. Een gespecialiseerd bedrijf is bezig met het opruimen hiervan, onder toezicht van het havenbedrijf en de DCMR. Dit om ervoor te zorgen dat de overlast zo spoedig mogelijk verdwijnt.

Bij de meldkamer DCMR waren zaterdagavond ook al ruim 28 stankklachten binnen gekomen van een olieachtige lucht. De eerste klachten kwamen rond half zeven binnen vanuit Rozenburg. Rond 20:00 waren er 21 klachten geregistreerd. Door dat de wind ging draaien volgde al snel klachten vanuit Maassluis, Heenvliet, Geervliet. De DCMR heeft mensen op onderzoek uit gestuurd.

Rond 22:30 werd de oorzaak van de klachten bij de Vopak in de Eur0poort gevonden. In de nacht heeft er kerosine gelekt en is in het water terecht gekomen. De kerosine is niet goed opgeruimd en vanwege de temperatuur gaan uitdampen op het water. Vopak heeft de opdracht gekregen om de kerosine direct op te ruimen.

Weer stankklachten door lekkage bij Vopak

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws