vrijdag, 21 juli 2017 22:48

Weer starten 19 jongeren in de regio een eigen bedrijf in de zomer

Schiedam - Deze zomer starten 19 jongeren uit Rotterdam e.o. hun eigen bedrijf. Ze doen mee met het project ZomerOndernemer. Ze krijgen een startkapitaaltje en worden bijgestaan door coaches, zakenvrienden en de Rabobank. Met een goed idee en veel enthousiasme kan dit voor hen het begin zijn van een succesvol eigen bedrijf.

Het project ging 10 juli van start in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen met een actiegerichte driedaagse training waarin de algemene ondernemersvaardigheden centraal staan. Geen studieboeken maar praktische oefeningen en leren kansen te benutten, klanten benaderen en problemen oplossen. De driedaagse training werd afgesloten met een speeddate met zakenvrienden. Deze ervaren ondernemers staan de jonge startende ondernemers tijdens de zomerperiode met raad en daad bij. Na de trainingsdagen zijn de ZomerOndernemers aan de slag gegaan met hun bedrijf.

Terugkomdagen
Wekelijks is er een terugkomdag bij een lokale ondernemer die vertelt over zijn ondernemers-ervaringen. De ZomerOndernemers waren 18 juli te gast bij NLE in Rotterdam, op 25 juli gaan ze naar M4H in Rotterdam en op 8 augustus zijn ze te gast bij Oxyma in Rotterdam. Tijdens de terugkomdagen krijgen de jongeren interessante workshops. Zoals pitchen door Buzinezz Boozt, administratie en balanslezen door HighQ, Financieren en verzekeren door Rabobank Rotterdam, Marketing en Social Media door NLE,  YouTube branding door Yasmin Wilnis en Onlinemarketing door Oxyma. Ook krijgen ze allemaal een persoonlijk adviesgesprek over hun boekhouding.

Feestelijke afsluiting bij ECE-Campus
Op 17 augustus wordt het project afgesloten met een ZomerOndernemersmarkt waar de jongeren tussen 18.30 en 20.00 uur hun bedrijven presenteren. Belangstellenden zijn van harte welkom. De markt wordt gehouden bij ECE Campus op de 11e etage van de Rotterdam Science Tower, Marconistraat 16 in Rotterdam.

Het project ZomerOndernemer draait in 2017 in Amersfoort, Amerstreek-Breda, Arnhem, Flevoland, Oss-Bernheze, Rotterdam, Utrecht/Stichtse Vecht, Westfriesland, Zeeland en Zwolle. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

Afgelopen jaren heeft een vele nieuwe bedrijven opgeleverd en ook dit jaar zijn de verwachtingen hoog gespannen. In Rotterdam zijn er plannen voor o.a. een Au-pairbureau voor expat ouders, Cryptocurrency advies, het customizen van sneakers en een foodtruck met Surinaamse gerechten.

Meer informatie is te vinden op www.zomerondernemer.nl
Weer starten 19 jongeren in de regio een eigen bedrijf in de zomer

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws