maandag, 31 oktober 2016 14:04

Welkom in onze Wijk gaat 5 november om 12.00 van start in de Aleidastraat

Schiedam - Welkom in onze Wijk is een project wat in gezet gaat worden in het kader van Schiedammers maken Geluk. Een aantal professionals en bewoners die in een werkgroep zitten hebben dit project opgezet met als doel eenzaamheid of gevoel van eenzaamheid onder Schiedammers te verkleinen.

Bewoners of vrijwilligers in de wijk gaan nieuwe bewoners welkom heten. De nieuwe buren krijgen een welkomstgeschenk, een gelukstas met informatie over onder andere activiteiten in de wijk, een presentje gemaakt door buurtbewoners, kortingsbonnen van ondernemers in de wijk en wat gadgets.

Zo hopen we dat het voor buren makkelijker is om kennis te maken, de eerste stap te nemen en tegelijkertijd te informeren over wat er te doen is in de wijk. Goede buurschap en wellicht samen erop uit gaan!

We starten in de wijk West. In wijkcentrum de Erker kunnen bewoners een tas ophalen voor de nieuwe buur. De Bewonersvereniging Schiedam West en Jolanda van Doorn van SWS welzijn zorgen dat de tassen klaar liggen. Natuurlijk is het goed als andere wijken ook met Welkom in onze Wijk aan de slag gaan.

Op 5 november gaan we de nieuwe bewoners van 2 straten in West welkom heten. In totaal zijn daar 27 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Van 12.00 tot 13.30 zullen we deur aan deur de gelukstassen uit delen, samen met een aantal bewoners. Om 14.00 start Buurt op je bord.

Welkom in onze Wijk gaat 5 november om 12.00 van start in de Aleidastraat

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws