maandag, 05 juni 2017 01:01

Welpen helpen knaagdierenopvang

Schiedam – Kinderen zijn gek op konijnen, zo ook de welpen van de Scouting Tono-groep. Zaterdag besteedden zij een hele ochtend aan het schoonmaken van de hokken bij knaagdierenopvang ‘Het Knaaghof’ van de Dierenbescherming.

Het Knaaghof is een opvang van de Dierenbescherming waar gevonden en afgestane knaagdieren worden opgevangen. Vooral konijnen, maar daarnaast ook cavia’s, gerbilla’s en o.a. chincilla’s. Dieren waar kinderen meestal gek op zijn. Voor de meisjes en jongens van de welpen van de Scouting Tono-groep is dat niet anders.

“Er zitten hier heel veel konijnen”, zo begint de 8-jarige Naomi. “En die zijn allemaal zóó lief”. Het liefst zou ze er eentje mee naar huis nemen. Maar vandaag is ze gekomen om te helpen met het schoonmaken van de hokken, wat ze dan ook met veel enthousiasme doet. Ze boent de vloeren van de rennen in de kamer waar de ‘buitenkonijnen’ zitten. Ook Dylan van 10 is hard aan het werk. Hij poetst de ramen van de binnenhokken, boent de wanden en voorziet de hokken dan van vers stro.

“Als scouts doen wij natuurlijk graag wat voor anderen”, zo verteld Thomas, een van de leiders van de welpen. “De Dierenbescherming een dagje helpen met het schoonmaken van de hokken in de opvang past daar prima in. Dat is best even hard werken, maar de welpen doen het zeker met plezier”. De welpen van de Scouting Tono-groep, dien onlangs hun groepshuis verloren aan een brand, hebben beloofd van de zomer nog eens terug te komen om weer te helpen.
Welpen helpen knaagdierenopvang

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws