maandag, 08 februari 2016 08:08

Welpen ontdekken de jungle

De welpen van Scouting spelen in de jungle. Zaterdag verzamelden zo’n 150 welpen uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis voor een heuse jungledag.

Voor elke leeftijdsgroep heeft Scouting zijn eigen spel. Voor de meisjes en jongens van 7 tot 11 is dat het welpenspel. Volgens het themaverhaal spelen de welpen, wolvenkinderen eigenlijk, in de jungle. Afgelopen zaterdag verzamelden zo’n 150 welpen uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zich in de Sporthal Westwijk voor een Jungledag.

“Het is een beetje een sportdag voor de meisjes en jongens, waarbij we allerlei behendigheden oefenen die je ook in de jungle nodig kunt hebben”, zo vergeld Raju van Kan, een van de organisatoren van Scouting Regio Maasdelta. Zo kon er natuurlijk aan lianen geslingerd worden, moesten bomen beklommen worden en kon er geoefend worden in het kokasnootgooien. De middag in de sporthal werd uiteraard afgesloten met het spel Apenkooien.

Voor de organiserende Scouting Regio Maasdelta was dit een van de vele jaarlijkse activiteiten die zij organiseren voor de jonge scouts uit de regio. Ben je zelf of voor je kind geintresseerd in een scoutinggroep in de buurt, kijk dan op http://maasdelta.scouting.nl

Welpen ontdekken de jungle

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws