maandag, 21 september 2015 10:51

Welpen scouting bouwen zelf vlotten

De welpen van de Scouting Tono-groep, meisjes en jongens van 7 tot 11 jaar, bouwden zaterdag hun eigen vlotten. Daarvoor riepen ze wel wat hulp in van enkele oudere scouts. Met hun eigen vlotten peddelden ze over de Sweelincksingel.

Vlotten bouwen, voor elk kind een kleine droom, net als bijvoorbeeld hutten bouwen. Maar waar kan dat nog? De welpen van de Scouting Tono-groep gingen zaterdag aan de slag. Zoals dat hoort bij Scouting moesten ze zelf de vlotten bouwen, maar kregen ze wel hulp van twee explorers. Deze twee 15-jarige scouts mochten hun kennis overdragen op de jongere scouts.

Na het bouwen werden de vlotten te water gelaten naast het gebouw van de Scouting Tono-groep in het water van de Sweelincksingel. “Het begin was best lastig”, aldus de 7-jarige Ian, “want bij het opstappen kwamen we een beetje vast te zitten. Maar daarna konden we heerlijk rond peddelen over het water van de Sweelincksingel”.

“Het ging eigenlijk best goed”, zo vult de 15-jarige Monica aan. De welpen hebben echt zelf het vlot gebouwd, met een klein beetje hulp van ons”. Meisjes en jongens die zelf ook avonturen willen beleven kunnen nog terecht bij de Scouting Tono-groep en kijken op www.scoutingtono.nl.

Welpen scouting bouwen zelf vlotten

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws