dinsdag, 07 maart 2017 08:48

Wereldberoemde verhalen gespeeld door Schiedamse theatermakers van 6 t/m 14 jaar

Schiedam - Meer dan een half jaar hebben Schiedamse kinderen en jongeren er naartoe gewerkt; een grote eindpresentatie op het podium van het Wennekerpand. Leerlingen van Theatermakers Schiedam spelen op 1 en 2 april de voorstellingen 'Matilda' (naar het gelijknamige boek van de beroemde schrijver Roald Dahl) en 'Een geluk bij een ongeluk' (gebaseerd op theaterstuk De Ingebeelde Zieke van de Franse toneelschrijver Molière).

Theatermakers is een verdiepend traject van Kunstenmakers van Mooi Werk: wekelijkse theaterlessen voor kinderen die in de vrije tijd hun theatertalenten verder willen ontwikkelen. Het resultaat van al het werken is te zien in het eerste weekend van april.

De groep van 6 t/m 10 jaar speelt op zondag 2 april de voorstelling 'Matilda'. Zo nu en dan kom je ouders tegen die zich totaal niet interesseren voor hun kind. De ouders van Matilda zijn zulke ouders. Zij beschouwen Matilda als weinig meer dan een korstje. Een korstje dat je na een tijdje mag afkrabben en wegknippen. Maar Matilda is geen gewoon meisje. Ze is een heel erg slim meisje. Zo ontzettend slim dat het zelfs de allerstomste ouders had moeten opvallen.
Met muzikaliteit en spelplezier vertellen de theatermakers het verhaal van Matilda. Over stoere kinderen en suffe ouders, verschrikkelijke juffen, lieve juffen en een vleugje magie.

De jongeren tussen den 10 en 14 jaar spelen 'Een geluk bij een ongeluk', over een vader die na een ongeluk de weg een beetje kwijt is. Maar is zijn pijn echt of neemt hij iedereen in de maling? Op den duur neemt niemand de vader meer serieus. De overbelaste en op carrière beluste moeder kan het allemaal niet meer aan. Het gezin raakt ontregeld en de situatie ontspoort. Is er een oplossing? Op zaterdag 1 april zien bezoekers hoe dit afloopt in een komische voorstelling.

Een geluk bij een ongeluk
Op zaterdag 1 april om 15.00 en 17.00 uur in het Wennekerpand (Vijgensteeg 2, Schiedam).
Regie Serge Hogenbirk.

Gespeeld door Hidde van ‘t Verlaat, Anne Vaessen, Lisa Vaessen, Bart van Sliedregt, Sem Bakker, Lisa Gan, Femke Muis, Joris Schrijver, Izabella Nipius, Jona de Vos, Annelijn de Gier, Dennison Brouwer.

Matilda
Op zondag 2 april om 15.00 en 17.00 uur in het Wennekerpand (Vijgensteeg 2, Schiedam).
Regie Merel Mathijssen, zang Thijs Mijnster.

Gespeeld door Rojin Aktas, Salena Brouwer, Isabeau Coolen, Jolie Coolen, Nick Fortuin, Anneke Gan, Amy Gunter Mor, Jasmijn Janssen, Aidan Jansson, Marcella Jorge Vaz, Emma Menkhorst, Erivaldo Mestre, Laura van Noordenne en Bedri Yuksektepe.

Reserveer kaarten via www.kunstenmakersschiedam.nl of bel naar het kantoor van Mooi Werk, 010-273 47 80. Entree volwassenen € 7,50, kinderen en jongeren t/m 16 jaar € 5.
Wereldberoemde verhalen gespeeld door Schiedamse theatermakers van 6 t/m 14 jaar

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws