woensdag, 22 oktober 2014 12:14

Wereldkampioen straatvoetbal opent voetbaltoernooi

Op vrijdag 24 oktober om 12.15 uur op de Cruyff Court (Parkweg) trapt niemand minder dan Jeand Doest, wereldkampioen straatvoetbal, de bal af tijdens de opening van de stadsfinale Cruyff Courts 6 vs 6. Dit doet hij middels een clinic waarbij hij zijn magische trucs met de bal laat zien. Na de opening gooien jongens- en meidenteams alles in de strijd om als Schiedams kampioen uit de bus te komen.

Cruyff Courts 6 vs 6 is een internationaal kampioenschap waar meer dan 20.000 jongens en meisjes tot en met 12 jaar deelnemen op een van de 180 Cruyff Courts. Met dit kampioenschap biedt de Cruyff Foundation kinderen dé kans zich te meten met de winnende teams van andere Cruyff Courts. Het doel van Cruyff Courts 6 vs 6 is om alle Cruyff Courts met elkaar te verbinden. Het kampioenschap wordt in 12 landen volgens dezelfde voorwaarden georganiseerd.

Na het spelen van de vier wijkfinales in Nieuwland, Schiedam-Oost, Noordrand en Schiedam-West/Zuid zijn het beste jongens- en meidenteam doorgestroomd naar de stadsfinale op vrijdag 24 oktober. De winnende teams vertegenwoordigen Schiedam tijdens de kwartfinale in april/mei 2015.

Ditmaal wordt het toernooi georganiseerd door sportcoaches en leerlingen van het Life College, dat deel uitmaakt van de Lentiz onderwijsgroep, waar zij de opleiding sport, dienstverlening en veiligheid volgen. De sportcoaches en leerlingen volgen de cursus Community Program, een initiatief van de Cruyff Foundation.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws