Wereldrecordhouder in actie tijdens Dutch Masters Shortboard
maandag, 28 april 2014 23:57

Wereldrecordhouder in actie tijdens Dutch Masters Shortboard

De Wit-Rus Aliaksei Zharnasek verschijnt aan de start van de Dutch Masters Shortboard Schiedam. Zharnasek is drievoudig wereldkampioen, houder van het huidige wereldrecord en nummer twee op de internationale ranglijst. Op zaterdag 12 juli bindt hij in Schiedam de strijd aan met de rest van de wereldtop, tijdens een officiële wedstrijd op de kalender van de International Waterski & Wakeboard Federation.


De Dutch Masters Shortboard Schiedam is uniek: nooit eerder werd een internationale shortboardcompetitie gehouden tegen het decor van een historische binnenstad. Ook het parcours zelf is ronduit spectaculair. De strijd speelt zich af op het smalle water van de Schiedamse Buitenhaven, aan de voet van de hoogste molen ter wereld. Het animo onder de wereldtop is dan ook groot. Van de mondiale top vijftien heeft het overgrote deel zich
inmiddels aangemeld. Het gaat daarbij om deelnemers uit onder meer de Verenigde Staten, Australië en verschillende Europese landen.
Topsporttoernooi Wereldrecordhouder Zharnasek: "Het komt nauwelijks voor dat er een topsporttoernooi wordt georganiseerd voor uitsluitend shortboarders. Het vooruitzicht van vele duizenden toeschouwers op zo'n geweldige locatie maakt het allemaal nog interessanter," aldus de Wit-
Rus die tegenwoordig in het Amerikaanse Orlando (Florida) woont en traint. Shortboarden – in het Engels 'trick skiing' – is één van de drie vaste disciplines binnen het waterskiën. De sport is vergelijkbaar met wakeboarden, alleen dan op een korter board.


Het evenement wordt georganiseerd door de Schiedamse Ronde Tafel, die in september 2012 de stad al eens in beweging wist te krijgen voor een enorme lipdub. Daarmee werden toen twee wereldrecords gebroken. Met de Dutch Masters Shortboard hoopt de club Schiedam opnieuw op z'n kop te zetten, deze keer in samenwerking met het jaarlijkse Maasboulevardfeest dat in hetzelfde weekend wordt gehouden. Het officiële programma start om twaalf uur 's middags met adembenemende watersportdemonstraties, gevolgd door de halve finale. Tussen vier en vijf uur staat de finale gepland.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws