donderdag, 23 juli 2015 07:34

Werk aan Proveniersbrug hervat

Op korte termijn wordt het werk aan de Proveniersbrug hervat. Daarmee komt voltooiing van de nieuwe brug in zicht. Naar verwachting kunnen de werkzaamheden voor het eind van dit jaar worden afgerond.

In de afgelopen periode heeft de gemeente intensief overlegd met de aannemer. De insteek van deze gesprekken is steeds geweest om een brug te realiseren die op het gebied van veiligheid voldoet aan alle randvoorwaarden. Naar aanleiding van deze gesprekken is nu het moment aangebroken dat de werkzaamheden kunnen worden hervat. Hiertoe zijn inmiddels nieuwe panamawielen gefabriceerd en zijn diverse onderdelen getest.

De werkzaamheden worden vanaf eind juli hervat en duren naar verwachting tot het einde van dit jaar. De brug zal hiervoor nog enkele malen voor het verkeer moeten worden afgesloten. Begin augustus zal de brug een enkele dag worden afgesloten. Ook in de tweede helft van augustus zal de brug een dag gestremd zijn. In het najaar vereisen de werkzaamheden een afsluiting van circa drie weken. Zodra de exacte data bekend zijn, worden deze vooraf aangekondigd. De binnenstad van Schiedam blijft bereikbaar via een alternatieve route, die met borden wordt aangegeven.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws