vrijdag, 24 februari 2017 15:31

Werkzaamheden rond metrostation Vijfsluizen van start

Schiedam - Zaterdag 25 februari beginnen de wegwerkzaamheden voor de aanpak van knooppunt Vijfsluizen. De rijbanen blijven gedurende het gehele project (tot eind 2017) zoveel mogelijk toegankelijk. Voor (brom)fietsers verandert er nogal wat in de omgeving.

Aan de zuidzijde van het metrostation wordt een tijdelijke fietsenstalling gerealiseerd met 288 plekken voor het stallen van (brom)fietsen. De werkzaamheden voor het realiseren van de fietsenstalling starten maandag 27 februari. Later dit jaar wordt de stalling uitgebreid naar 750 plekken. De circa 88 parkeerplaatsen voor auto’s blijven vooralsnog gehandhaafd.

Dit is een eerste stap in het proces dat leidt tot een situatie waarin verkeer, ecologie en recreatie samengaan.

Ingang metrostation Vijfsluizen
Door de reconstructie van knooppunt Vijfsluizen is de ingang van het station aan de kant van de Distillateursbuurt, bij de afrit van de snelweg, vanaf half april niet meer met de (brom)fiets te bereiken. Fietsers worden omgeleid naar de ingang van het metrostation aan de zuidzijde, bij het parkeerveld.

Vijfsluizen app
Blijf op de hoogte van de werkzaamheden via de app www.vijfsluizen.vangelder.com  Hierop kunnen verkeersdeelnemers live videobeelden van de voorgenomen route bekijken en zien in een oogopslag of het druk op de weg is.
Werkzaamheden rond metrostation Vijfsluizen van start

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws