dinsdag, 15 maart 2016 22:57

Wessel Keemink in selectie Nederlands volleybalteam

waterwegsport

De Schiedamse topvolleyballer Wessel Keemink is door Bondscoach Gido Vermeulen van het Nederlandse mannenvolleybalteam opgeroepen voor het internationale seizoen.
Keemink maakt bij zijn eredivisieclub inter Rijswijk een ijzersterk seizoen door, daarnaast kwam hij samen met Sven Vismans uit op het WK beachvolleybal dat afgelopen jaar werd gehouden in Nederland.
Keemink is uiteraard in zijn nopjes met de uitverkiezing, ” Het is heel erg mooi om er bij te zitten na een jaar van hard werken, een bevestiging dat we op de goede weg zijn.” aldus de 22-jarige student van de TU Delft.Oranje heeft deze zomer twee belangrijke doelen: de World League en het EK-kwalificatietoernooi. In de World League komt Nederland uit in groep 2, waarin het speelt tegen Slowakije, Portugal, Turkije, Tsjechië, Cuba, Egypte en Zuid-Korea. In totaal bestaat groep 2 uit 12 landen. Oranje moet in de top 3 eindigen om de Final Four in Portugal te bereiken. Via deze Final Four kan promotie naar groep 1 worden afgedwongen.

In september staat de 2e ronde van de EK-kwalificatie op het programma. De Lange Mannen reizen eerst af naar Turkije, waar ze spelen tegen het gastland, Wit-Rusland en een land uit de 1e ronde (die in mei 2016 wordt gespeeld). Een week later speelt het team van Vermeulen opnieuw tegen deze landen, maar dan in Nederland. Als Oranje de poule wint, dan is het rechtstreeks gekwalificeerd voor het EK 2017 in volleybalwalhalla Polen. De tweede plaats in de poule geeft recht op deelname aan de derde en laatste kwalificatieronde, in mei 2017.

Wessel Keemink in selectie Nederlands volleybalteam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws