vrijdag, 21 april 2017 16:49

Wetenschappelijk onderzoek neemt toe in Franciscus Gasthuis en Vlietland

Schiedam - Vorige week werd voor de dertiende keer de Wetenschapsdag in Franciscus Gasthuis georganiseerd. Een dag waarop arts-assistenten hun wetenschappelijk onderzoek presenteren. Er worden prijzen uitgereikt door de raad van bestuur om onderzoek te stimuleren. Het aantal onderzoeken blijft jaarlijks gestaag toenemen.

Als topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ) profileert Franciscus Gasthuis & Vlietland zich in wetenschappelijk opzicht dan ook steeds duidelijker. Op dinsdag 4 juli is er een Wetenschapsdag voor zorgprofessionals, waar verpleegkundigen en andere zorgprofessionals hun onderzoek presenteren.

Wetenschappelijk onderzoek is een belangrijke pijler van een topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ) en levert een belangrijke bijdrage aan zorgverbetering en kennisvergroting van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers in het ziekenhuis. De Franciscus Academie faciliteert en ondersteunt medewerkers en medisch specialisten in het doen van opleidingen en wetenschappelijk onderzoek.

Prijswinnaars
De Wetenschapsdag eindigt altijd met een feestelijke prijsuitreiking voor de beste prestaties van de dag, deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën:

Beste CAT door Nathalie Kool Beste poster door L. de Jong Beste voordracht door Gerson StruikBeste publicatie door Marijke de Vries

Topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ)
In 2008 trad Franciscus Gasthuis toe tot de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Ook wel de ‘eredivisie’ binnen de ziekenhuiszorg genoemd, met een voortdurende focus op leren, opleiden, innovatie en onderzoek. Bekijk hier de video waarin Karen Kruijthof, Lid Raad van Bestuur, vertelt wat een topklinisch opleidingsziekenhuis inhoudt.

Foto: De prijswinnaars van de Wetenschapsdag 2017 v.l.n.r.: Karen Kruijthof lid Raad van Bestuur, Gerson Stuik, L. de Jong, Arie Rietveld voorzitter Wetenschapsdag, Marijke de Vries en Nathalie Kool

Wetenschappelijk onderzoek neemt toe in Franciscus Gasthuis en Vlietland

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws