maandag, 16 mei 2016 19:15

Wethouder Alexander van Steenderen opent Iktoon Schiedam

Schiedam - Op 28 mei start iktoon Schiedam, het evenement voor amateurkunst in Schiedam. Schiedammers tonen hun kunst in de maand juni tijdens diverse evenementen in de stad en in hun eigen huis. Dans, theater, muziek, beeldende kunst, film en fotografie. Wethouder Alexander van Steenderen opent dit evenement op 28 mei, tijdens de Kunstmarathon in het Wennekerpand. Een stukje verderop in de Sodafabriek opent vrijwel tegelijkertijd Sodart, de expositie van Schiedamse amateurkunstenaars.

Schiedammers maken veel, dat zien we overal in de stad terug. Dat ze ook kunst maken, vieren we tijdens iktoon Schiedam. Dit evenement is onderdeel van het themajaar Schiedammers maken en sluit aan bij de landelijke campagne iktoon (www.iktoon.nl). Iktoon is de vervanging van de Week van de Amateurkunst. Volg iktoon schiedam via facebook, twitter en instagram (iktoonschiedam).

Kunstmarathon op 28 mei

Vanaf 10.00 uur staat het Wennekerpand in het teken van kunst van iedereen.
Bekijk lokale theater-, dans- en zangtalenten op het podium tijdens de open doek-sessies, doe mee aan één van de gratis workshops, kom inzingen of neem deel aan Werk in Uitvoering; een grote live improvisatieshow. Alle activiteiten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

Programma

10.00 uur: ZING IN: Het grootste koor van Schiedam
Nachtegaaltje of valse kraai? Dat maakt allemaal niets uit, want zingen maakt je vrolijk! Kom samen met andere Schiedammers inzingen onder leiding van dirigent Jirre Stoutjesdijk. Jirre bewijst samen met de deelnemers in 1,5 uur dat iedereen kan zingen. Er worden drie nummers ingestudeerd, waarmee om 12.00 uur de Kunstmarathon én Iktoon Schiedam officieel worden geopend. Ga de uitdaging aan en vorm eenmalig het grootste koor van Schiedam!

12.00 uur: officiele opening van IkToonSchiedam
De kunstmarathon en Iktoon Schiedam wordt officieel geopend door wethouder Alexander van Steenderen. Schiedammers maken kunst tijdens Iktoon Schiedam. Dat wordt ter plekke gedemonstreerd door het grootste koor van Schiedam, dat ‘s ochtends heeft ingezongen, door Hamlet die niet borrelt maar het publiek trakteert op een monoloog en door dansers van Danszee die hun danskunsten met winterlichtjes tonen. Gezamenlijk nemen we de trap (of lift) naar de derde etage naar Wennekerart: de expositie waar het beste werk van Schiedamse amateurkunstenaars wordt getoond in de voormalig CBK-ruimte.

In de grote zaal van het Wennekerpand:
13.00 uur: open doek-blok 1 met de Koren onder de Molens: De Molenmussen, Geluid uit Zuid en het Zimmerkoor
14.30 uur: open doek-blok 2 met Harmonie Ambrosius, Yogastudio Yoia - Schiedam, Apollo Toneel, Utile Dulci en the Yellow Rainbows van CMV Harpe Davids-Schiedam
16.00 uur: open doek-blok 3 met dichter Mohammed Abdelmaruf, Zangeres Inara Badrieva, zanger Ghirmay Beneket en muzikant Meghrig Garabedian van VluchtelingenWerk Maasdelta

19.00 uur: open doek-blok 4 met Popkoor Pleasure en Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen
20.30 uur: Werk in Uitvoering, improvisatie onder leiding van zangdocent Jirre Stoutjesdijk, theaterdocent Rient Laan en dansdocent Erik van Duijvenbode

In diverse ruimtes van het Wennekerpand:
12.00 uur: Opening expositie Wennekerart
14.00 uur: workshop dans voor volwassenen door DansZee
15.00 uur: workshop hiphop voor jongeren door 010HipHop
16.00 uur: workshop stemacteren door Ben Maasdam
16.00 uur: workshop collages maken door Carmen Posno
16.00 uur: workshops twirlen door de twirlsters van CMV Harpe Davids-Schiedam

In de foyer om 20.00 uur: optreden van de schoolband van pronova college

Sodart & Wennekerart: 30 lokale amateurkunstenaars exposeren hun werk
Op 28 mei om 11.00 uur opent de expositie van Schiedamse amateurkunstenaars in de SodaFabriek Schiedam. Sodart is te zien op 28, 29 mei, 4, 5, 11, 12, 18 en 19 juni van 11-17 uur in de Sodafabriek, Makkerstraat 3 (zijstraat van de Tuinlaan). Een uurtje later, om 12.00 uur, opent de expositie Wennekerart op de derde etage van het Wennekerpand. Wennekerart is te zien van 28 mei t/m 5 juni in het Wennekerpand.

ktoon Schiedam wordt gecoördineerd door Stichting Mooi Werk. Neem voor meer informatie en vragen contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 010-273 47 80.

Wethouder Alexander van Steenderen opent Iktoon Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws