donderdag, 28 augustus 2014 14:33

Wethouder en Potdoosie gaan voorlezen

Kindercentrum Katja van KomKids, gevestigd aan de Van Ostadelaan 120 te Schiedam, heet op dinsdagmiddag 9 september aanstaande om 16.00 uur een aantal gasten welkom. Wethouder Mario Stam gaat aldaar, geassisteerd door Magda Meijer van kindertheater Potdoosie, het boekje "Kikker en de Vreemdeling" van Max Veldhuijs voorlezen. Belangstellenden uit de wijk zijn van harte welkom.
De wethouder leest het boekje voor op uitnodiging van RADAR, centrum vóór gelijke behandeling, tegen discriminatie. RADAR heeft ter gelegenheid van haar 30-jarig bestaan een speciale editie van "Kikker en de Vreemdeling" verstuurd aan basisscholen, kinderdagverblijven, provinciebestuurders, gemeenteraadsleden, burgemeesters en wethouders en andere relaties in bijna 70 gemeenten in het werkgebied van RADAR, met daarbij de uitnodiging om het boekje voor te lezen aan kinderen.


Discriminatiebestrijding roept associaties op met verontwaardiging en strijd: slachtoffers moeten worden beschermd en daders moeten worden aangepakt.
RADAR laat met Kikker en de Vreemdeling zien, dat je discriminatie ook kunt bestrijden door herkenning en contact . In het boekje is op een toegankelijke en vriendelijke manier beschreven hoe vooroordelen werken en hoe je iemand die 'anders' is toch onbevangen tegemoet kunt treden.
Lezen bevordert het inlevingsvermogen. Voorlezen is een manier om iets over te dragen en in gesprek te gaan. Zeker met dit boekje. Want het verhaal van Kikker en de vreemdeling laat zien hoe een echte ontmoeting vooroordelen wegneemt. Dat is een hoopvolle boodschap voor kinderen én volwassenen.

Om deze hoopvolle boodschap over te dragen, lezen bekende en minder bekende Nederlanders dit boekje voor op een kinderdagverblijf, school of andere plek. Vervolgens vragen zij iemand uit hun netwerk om hetzelfde te doen. Iedere ontmoeting is een impuls voor meer onbevangenheid en tolerantie.
Vorig jaar december is de estafette gestart door burgemeester Aboutaleb in Rotterdam. Sindsdien hebben al veel mensen het boekje met veel enthousiasme voorgelezen op verschillende plekken.

RADAR zet zich al dertig jaar in voor gelijke behandeling van alle burgers, ongeacht etnische afkomst, nationaliteit, sekse, seksuele gerichtheid, geloofsovertuiging, handicap en leeftijd. Omdat het nodig was, omdat het nodig is. Net als Kikker geloven wij in een samenleving zonder uitsluiting, met gelijke kansen voor iedereen.
Noot voor de redactie:
Meer informatie is te vinden op www.radar.nl

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws