Wethouder Gouweleeuw opent elfde Schoolplein14
woensdag, 11 november 2015 09:57

Wethouder Gouweleeuw opent elfde Schoolplein14

Vanochtend is de opening van alweer het elfde Schoolplein14 door wethouder Nathalie Gouweleeuw (o.a. sport). Door een goede samenwerking met de gemeente Schiedam, basisschool de Peperklip en de Johan Cruyff Foundation wordt het elfde Schoolplein14 geopend in Schiedam. In het voorjaar van 2016 komen daar nog twee scholen bij, namelijk de St. Jan en de Poldervaart school.

Op Schoolplein14 zijn lijnen en kleurvakken (coatings) aangebracht. Deze coatings dagen leerlingen uit om samen te sporten en te spelen. Wethouder Gouweleeuw: “Schiedam is een echte beweeg -en sportstad. Door bestaande schoolpleinen om te vormen tot Schoolplein14, kunnen kinderen in hun eigen buurt met elkaar buiten spelen.’’

Doelen schoolplein 14

Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en heeft de volgende doelen:

1. Een actieve leefstijl bij kinderen

2. Kinderen leren respect te hebben voor elkaar

3. De verbinding tussen school en wijk versterken

Thema’s als respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen staan centraal op Schoolplein14. Die thema’s worden vormgegeven door de 14 regels van Johan Cruijff. Zij zijn terug te vinden op elk Schoolplein14 ter wereld en dienen als leidraad voor kinderen tijdens het bewegen bewust te zijn van hun verantwoordelijkheid en hoe je met elkaar omgaat.

Wethouder Gouweleeuw opent elfde Schoolplein14

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws