vrijdag, 24 februari 2017 16:23

Wethouder Schiedam wil 'de macht niet afstaan'

Schiedam - Is het alleen een grappig bedoelde tweet van wethouder Marcel Houtkamp of hangt hij echt zo aan 'het pluche'?

Vandaag twidderde hij 'Morgen bijzondere verplichting als stadsbestuurder. De macht uit handen geven. Tegennatuurlijk. Maar levert wel warmte, jolijt en plezier op'.
De macht uit handen geven? Dat klinkt wel erg feodaal. Bovendien is het feitelijk de gemeenteraad die de baas is over een stad en niet de wethouder. 

Met carnaval wordt door de burgemeester symbolisch de sleutel van de stad en daarmee 'het gezag' overgedragen aan Prins Carnaval. Maar daar heeft de wethouder dus blijkbaar moeite mee.  

De carnavalsoptocht die de sleuteloptocht wordt genoemd trekt morgen door Schiedam centrum. Onze Schiedamse Prins Marco de 1ste zal met zijn praalwagen om 13.00 uur starten in de Lange Kerkstraat over het Land van Belofte naar de Broersvest dwars door de Hoogstraat rijden. De stoet eindigt op de Grote Markt waar hij met zijn Raad van 11 dus hopelijk (als wethouder Houtkamp de sleutel los kan laten) de stadssleutel van Brandersgat in ontvangst mag nemen van burgemeester Lamers. Als het gelukt is zal er een groot feest met meerdere blaaskapellen plaatsvinden.

Wethouder Schiedam wil 'de macht niet afstaan'

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws