zondag, 21 juni 2015 10:28

Wethouder van Steenderen onthult kunstwerken op het Copernicusplein

Op initiatief van bewoners van het Copernicusplein is Marian Weeda van Mozaïekatelier Stukje bij Beetje in augustus 2014 begonnen met het ontwikkelen van de mozaïektegels voor het plein. De bewoners wilden kunstwerken op het plein die te maken hebben met de wetenschapper Nicolaas Copernicus. Met deze informatie is Marian aan het werk gegaan. Een aantal bewoners is in haar atelier geweest om de kunst van het mozaïeken met eigen ogen te ervaren. Na lang gewerkt te hebben aan de tegels, zal het eindresultaat op zaterdag 27 juni om 15.00 uur dan eindelijk onthuld worden.

De cultuurscouts organiseren de feestelijke onthulling van het planeten-kunstwerk van Marian Weeda op het Copernicusplein. En dit is niet zomaar een onthulling!
Spectaculair is dat Nicolaas Copernicus hier zelf zijn opwachting zal maken. Hij vertelt de aanwezigen in een exclusieve performance, speciaal voor de omwonenden van het Copernicusplein, meer over zijn geheim. Nieuwsgierig geworden door het bevlogen verhaal van Nicolaas starten we een fanatieke speurtocht met alle jonge én volwassen bewoners op zoek naar de schat van Copernicus. Verder op het plein muziek, hapjes drankjes, gezelligheid en saamhorigheid!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws