woensdag, 03 december 2014 16:01

Wethouder verrast vrijwilligers

Vrijwilligers Anton, Gihan en Esmiralda werden verrast bij de start van hun cursus Levensreddend handelen. Zij waren namelijk de 650ste, 651ste , en 652ste vrijwilliger die zich hebben aangemeld voor één van de cursussen van de vrijwilligersacademies van Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Sinds dit najaar hebben de Servicepunten uit deze drie steden het cursusprogramma van de academies samen vormgegeven. Om de succesvolle samenwerking te vieren is er uit elke stad één vrijwilliger in het zonnetje gezet door de Vlaardingse wethouder Hans Versluijs. Hij deed dit ook namens wethouder Patricia van Aaken uit Schiedam en wethouder Arnold Keijzer uit Maassluis.

Veel vrijwilligers hebben van tijd tot tijd wel eens behoefte aan het opdoen van nieuwe kennis, het uitwisselen van ervaringen en het ontwikkelen van vaardigheden in zijn of haar werkgebied. De vrijwilligersacademies bieden deze mogelijkheid. Er kunnen diverse gratis cursussen worden gevolgd zoals: financieel beheer, spreken in het openbaar of Excel voor gevorderden.

Afgelopen jaar hebben meer dan 650 vrijwilligers een cursus gevolgd bij één van de academies in Schiedam, Vlaardingen of Maassluis. Het was voor het eerst dat de drie gemeentes gezamenlijk een cursusaanbod hebben vormgegeven. Het aanbod voor vrijwilligers was hierdoor breder. Ook leert men op deze manier van vrijwilligers uit andere steden. Dit draagt allemaal bij aan de kwaliteit van de vrijwillige inzet in de drie steden. Niet onbelangrijk in een tijd waarin het belang van vrijwillige inzet steeds groter wordt.

Anton, Gihan en Esmiralda volgen de cursus Levensreddend handelen. De aanwezigheid van mensen met genoeg EHBO-kennis is belangrijk, zeker tijdens activiteiten waar veel mensen bij betrokken zijn. Bijzonder is dat deze cursus ook wordt verzorgd door vrijwilligers van de EHBO-vereniging Vlaardingen. Deze vrijwilligers hebben een professionele instructeursopleiding gevolgd om hun kennis te kunnen delen.

Bij de start van de cursus stond daar ineens wethouder Hans Versluijs om de drie vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Ze werden getrakteerd op een smakelijke workshop chocolade maken bij De Bonte Koe in Schiedam.

Ook in 2015 blijven de drie Servicepunten samenwerken. Vrijwilligers die interesse hebben in de cursussen vinden meer informatie op de websites:

Maassluis: www.prikbordmaassluis.nl
Vlaardingen: www.vlaardingen.nl/vrijwilligers
Schiedam: www.vrijwilligersschiedam.nl

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws