woensdag, 27 mei 2015 14:03

Wethouders Schiedam blijven positief

Radiozender 3FM maakte woensdag 27 mei bekend dat Schiedam in 2016 niet de gastheer wordt van Serious Request. Wethouders Alexander van Steenderen en Marcel Houtkamp bedanken de duizenden Schiedammers die de kandidatuur van Schiedam steunden voor hun enthousiasme. Schiedam feliciteert Breda en wenst de gemeente alle succes met het binnenhalen van zoveel mogelijk geld voor het Rode Kruis.

De inspanningen van de afgelopen maanden zijn niet voor niets geweest. Wethouder Alexander van Steenderen: "Natuurlijk is het jammer dat het Glazen Huis niet naar Schiedam komt, maar we hebben onze stad wel in de kijker gespeeld en laten zien dat we een serieuze kandidaat zijn. Daarnaast heeft onze kandidatuur geleid tot een positieve 'flow' in de stad. De reacties van duizenden Schiedammers op de petitie en op Facebook zijn daarvan het bewijs. Dit moeten we vasthouden."

Zijn collega Marcel Houtkamp vult aan: "Schiedammers werden niet alleen enthousiast over het Glazen Huis zelf, maar het mooie is dat ze spontaan ook met idee├źn kwamen om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Die betrokkenheid kunnen we goed gebruiken."

Volgens Ben Houdijk van 3FM waren de verschillen heel klein: "3FM heeft een goed beeld gekregen van Schiedam als unieke stad. Het had makkelijk in Schiedam gekund, maar we moesten nu eenmaal kiezen uit vier steden."

Als organisator van de landelijke actie Serious Ambtenaar leverde Schiedam afgelopen jaar een recordbijdrage aan Serious Request. Ook dit jaar zal Schiedam zich via Serious Ambtenaar inzetten voor het goede doel van Serious Request.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws