zaterdag, 30 april 2016 19:06

Wie bakt thuis het beste volkorenbrood van Nederland?

Schiedam - Het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde (AKG) organiseert een landelijke broodbakwedstrijd voor thuisbakkers. Zij moeten met ambachtelijk gemalen volkorenmeel een brood bakken waarna door een vakjury een winnaar wordt gekozen.

In de regio Rijnmond ligt de organisatie bij De Schiedamse Molens omdat zij met hun ambachtelijk maalbedrijf in molen De Vrijheid lid zijn van het AKG. De beste Schiedamse thuisbakker maakt kans op een workshop bij meesterbakker Robèrt van Beckhoven, bekend van meerdere TV-programma’s. Daar zal dan de beste volkorenbroodbakker van Nederland bekend worden gemaakt.

Heel Schiedam bakt

Robèrt van Beckhoven is ondermeer bekend van Heel Holland Bakt. Tijdens het Schiedamse themajaar “Schiedammers maken...” is deze broodbakwedstrijd een uitgelezen kans om te laten zien dat er in Schiedam niet alleen naar dat programma wordt gekeken maar dat er ook veel thuis wordt gebakken. Thuisbakkers van buiten de stad zijn echter ook van harte welkom om mee te doen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website of winkel van molen De Walvisch. Daar ontvangen ze dan tevens een gratis bakpakket met meel dat uiteraard ambachtelijk is gemalen op molen De Vrijheid.

Molendag

De beoordeling van alle thuisgebakken broden vindt plaats op 14 mei a.s. tijdens Molendag. Er wordt gelet op vorm, kleur, geur, structuur en smaak. Omdat molen De Vrijheid gesloten is vanwege groot onderhoud zal voor de wedstrijd worden uitgeweken naar molen De Drie Koornbloemen. Daar zal ook de hele dag worden gemalen.

Wie bakt thuis het beste volkorenbrood van Nederland?

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws