donderdag, 12 mei 2016 09:50

Wie een lintje wil aanvragen moet dat snel doen

Regio - Iedereen kan in aanmerking worden gebracht voor een Koninklijke onderscheiding op grond van zijn of haar bijzondere inzet voor de maatschappij.

In Schiedam bijvoorbeeld zijn honderden vrijwilligers actief. Vrijwilligers, leden van een vereniging of medewerkers van een bedrijf die een bijzondere presentatie of verdienste voor de samenleving hebben verricht, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Dat geldt ook voor mensen die in hun werk een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd.

Koninklijke onderscheidingen

Omdat aan de aanvraag van een Koninklijke onderscheiding een lange procedure is verbonden, moet een dergelijke aanvraag ten behoeve van de volgende Algemene decoratiegelegenheid op 26 april 2017 vóór 1 juli 2016 bij de burgemeester zijn ingediend. Het kabinet van de burgemeester begeleidt zo'n aanvraag vanaf het eerste begin, zodat deze aan alle regels voldoet.

Neem daarom tijdig contact met hen op, ruim voor 1 juli.

Voor het aanvragen van een lintje zijn speciale formulieren beschikbaar. Verder is er een informatiefolder beschikbaar met als titel 'Ere wie ere toekomt', uitgegeven door het Kapittel voor de Civiele Orden. Zoals al uit de benaming blijkt, worden Koninklijke onderscheidingen toegekend door Zijne Majesteit de Koning. Op www.lintjes.nl vindt u alle formulieren. Schiedammers kunnen hun vraag ook stellen via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wie een lintje wil aanvragen moet dat snel doen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws