maandag, 07 november 2016 00:35

Wie helpt Knutselpiet met al dat plastic?

Schiedam - Op 12 november komen Sinterklaas en zijn Pieten aan in Schiedam om, zoals ieder jaar, weer cadeaus te bezorgen. Hij doet dat graag, maar de laatste jaren is Sint wel geschrokken van al dat plastic op straat. Omdat veel cadeaus in plastic zijn verpakt wil hij dit jaar zelf iets doen aan dat vervelende zwerfplastic. Daarom heeft hij Knutselpiet gevraagd om met de kinderen samen al voor 5 december zo veel plastic te verzamelen en er iets leuks mee te doen.

Knutselpiet gaat daarom samen met Esther Pieterse van Epee-workshops en zo veel mogelijk kinderen aan de slag in de wijken Schiedam Oost en Schiedam Zuid.
Knutselpiet wil niet alleen het plastic verzamelen maar met zo veel mogelijk kinderen leuke surprises van plastic afval maken.

Daarom worden er drie workshops door hem georganiseerd: woensdag 16 november en woensdag 23 november bij Wijkcentrum Schiedam Oost (Boerhaavelaan) en donderdag 1 december bij Wijkcentrum Schiedam Zuid (Lelystraat)

Zorg dat je er even voor twee uur s'middags bent in Oost en even voor half 4 in West want we starten dan eerst met plastic verzamelen op straat. Daarna gaan we creatief aan de slag met het plastic en maken we van een berg afval een berg surprises. De workshops duren tot ongeveer half vier en in Schiedam West tot ongeveer half 5.

Omdat er rond Kerst ook al zo veel plastic op straat terecht komt wil Knutselpiet zijn actie ook doorgeven aan de Kerstman. Die heeft inmiddels zijn medewerking toegezegd en daarom organiseert de Kerstman op 7 en 14 december, vanaf twee uur “workshop creatief met plastic”in Oost. Dit is je kans om originele cadeautjes te maken en tegelijkertijd de Knutselpiet en de Kerstman te helpen met de plastic afvalberg op straat. Wil je ook bijvoorbeeld een leuk flessenbeest maken die een cadeautje in zijn buik heeft, of zelf leuke kerstlichtjes maken, doe dan mee want het is zeker de moeite waard. Bijkomend voordeel is dat de Pieten niet meer uitglijden over plastic en dat ook de rendieren van de Kerstman veilig door de stad kunnen rennen. “Zo voorkomen we valpartijen en gewonden en op straat”, aldus Knutselpiet.

Samen voor een schoner Schiedam. In samenwerking met de instuif de BVSO en gemeente Schiedam.

Wie helpt Knutselpiet met al dat plastic?

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws