woensdag, 16 december 2015 16:55

Wie maakt een nieuwe ambtsketen voor burgemeester Lamers?

Misschien jij wel! Zit je op de basisschool, houd je van knutselen en kom je uit Schiedam? Maak dan een nieuwe ambtsketen voor burgemeester Cor Lamers, voor het Open Huis op 16 januari 2016, en wie weet ga je samen met de burgemeester én je ambtsketen op de foto!

Burgemeesters hebben een mooie ketting om, ook wel een ambtsketen genoemd. Meestal zijn ze van zilver, en al heel oud. De keten die de Schiedamse burgemeester draagt is al uit 1960, dus deze is nog vrij nieuw. “Ik ben sinds ik in Schiedam burgemeester mag zijn erg gehecht geraakt aan de ambtsketen” , aldus burgemeester Lamers. “Bij elke belangrijke gebeurtenis, ontmoeting of raadsvergadering mag ik hem om. Binnenkort is het de Schiedamse Dag van de Democratie en het lijkt me leuk als jullie eens een nieuwe keten voor me maken. Dan kan ik ook eens een andere om, al is het maar voor die ene dag!”

Zelf ontwerpen en maken

Een ketting of keten maken, dat kunnen jullie vast wel. Bijvoorbeeld van stukken kurk, paperclips, kralen, zilverfolie, kroonkurken, verf, piepschuim, papier-maché, of pasta? (Dróge pasta dan wel hè?) Een deskundige jury onder leiding van de burgemeester kiest de mooiste keten. Er zijn drie zaken waar de jury op let:
-Zorg dat de ketting lang genoeg is (en niet te zwaar) om een volwassene te passen.
-Verwerk iets Schiedams, zoals de scheeps- of jeneverindustrie in je kunstwerk.
-Zet ergens op de keten klein ‘OpenDag2016’ en je naam en leeftijd.

Misschien kun je er iets over je eigen straat of familie in verwerken, of iets wat je zelf belangrijk vindt voor de stad, zoals sport of natuur? Veel succes! Je mag je knutselwerk opsturen naar de Gemeente Schiedam (Postbus 1501, 3100 EA, Schiedam) of even afgeven bij de receptie aan het Stadserf. Inzenden kan tot en met woensdag 13 januari 2016.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Klik hier voor een kleurplaat met de verschillende Schiedamse wapenschilden!

Wie maakt een nieuwe ambtsketen voor burgemeester Lamers?

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws