zaterdag, 07 januari 2017 13:12

Wielren je rot: Een filmavond met Michael Boogerd in Theater Koningshof

Maassluis - Op donderdag 23 februari wordt de wielerdocumentaire ‘”Il Lombardia” getoond over de legendarische laatste koers van het seizoen. In de film van regisseur, muzikant en wielrenner Johannes Sigmond (Blaudzun) komen vele bekende wielrenners voor waaronder Michael Boogerd, die deze avond te gast zal zijn. Na de film zal de goedlachse Hagenees uitgebreid vertellen over zijn ervaringen in het wielrennen. Ook spreekt hij over zijn dopinggebruik en de twee jaar durende schorsing die hieruit volgde. Na afloop zal het publiek hem zelf vragen kunnen stellen.

Voorafgaand aan de sportmonoloog van Michael Boogerd zal de film Il Lombardia getoond worden. Een film over de ronde van Lombardije met pittige beklimmingen en talloze haarspeldbochten. Over de Nederlandse deelnemers van nu en helden van vroeger, de legendarische beklimmingen en de sfeer onder Italiaanse wielerfans die onder het genot van een espresso uren langs de kant staan te wachten om een glimp van de renners op te vangen.

Michael Boogerd wordt gezien als een van de beste wielrenners die Nederland ooit heeft gehad. Jarenlang is hij de onbetwiste leider van de Rabobank-ploeg met wie hij vele successen behaald. Zo wint hij in 1999 de Amstel Gold Race en in 2002 de ‘Koninginnerit’ van de Tour de France. Na een val in het najaar besluit hij een punt achter zijn carrière te zetten. Tegenwoordig is Michael actief als radio / tv-verslaggever bij Eurosport en zet hij zich in voor zijn Michael Boogerd Foundation.

De filmavond wordt op 23 februari 2017 in Theater Koningshof georganiseerd samen met een groep enthousiaste wielerfanaten en maakt het theater dé plek voor wielrenliefhebbers. De combinatie sport-film- gesprek is een voorbeeld van de nieuwe wijze van programmeren, waarmee Koningshof de toekomst als podium van, voor en door de stad Maassluis aan het voorbereiden is.

Het gesprek tussen het publiek en Michael Boogerd zal geleid worden door de bekende, voormalig Judoka uit Maassluis Guus Paalvast. De toegang van de avond is €14,50 (inclusief 1 consumptie) en begint om 20.00 uur. Toegangskaarten zijn te koop bij de theaterkassa in Theater Koningshof of op www.theaterkoningshof.nl.
Wielren je rot: Een filmavond met Michael Boogerd in Theater Koningshof

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws