woensdag, 22 april 2015 12:37

Wij gaan niet voor handhaving, maar voor top 4 positie

waterwegsport

Waterwegsport probeert naast wedstrijdverslagen/foto's de lezers, zo nu en dan ook te verblijden met een interview van een trainer/sporter die actief is in onze regio. Vandaag zijn we daarom verheugd hierin te mogen starten met Leo Voogd, trainer SV & HV Schiedam, uitkomend in de 1ste klasse.Leo Voogd is een honkballer pur sang. Van jongs af aan al in aanraking met deze sport. Als pitcher kwam hij uit voor Holy Vlaardingen en Eurostars uit Capelle a/d IJssel. In de overgangsklasse speelde hij drie jaar voor Feyenoord, alvorens hij in de hoofdklasse terecht kwam bij Neptunus. Met Neptunus werd hij in 1995 landskampioen, behaalde het Nederlands team en speelde ook nog op een WK.

Als trainer was hij eerder verantwoordelijk voor de selectie van SV & HV Schiedam van 2005 tot 2010. Hierin wist hij tot twee maal toe te promoveren. Leo Voogd kreeg hierna de mogelijkheid om trainer te worden in de Hoofdklasse bij ADO. Ondanks een roerige periode in Den Haag, bleef hij daar twee jaar onder contract staan. Voordat hij weer bij HV & SV Schiedam terechtkwam, trainde hij ook nog Eurostars en Sparta/ Feyenoord. HV & SV Schiedam komt dit seizoen uit in de eerste klasse, nadat ze het verleden seizoen kampioen geworden waren.

Gevraagd naar de doelstelling van SV & HV Schiedam geeft Leo zonder bravoure aan, dat handhaving in de eerste klasse geen doelstelling is. Eindigen bij de eerste drie à vier ploegen behoort zeker tot de mogelijkheden. Hierin zullen zijn spelers dan meer van zichzelf moeten vergen dan nu het geval is.

In de eerste twee wedstrijden van het seizoen is dit nog geheel niet tot uiting gekomen. Na een overwinning op Hazenkamp en een onnodige nederlaag tegen PSV doen de Schiedammers het desondanks naar behoren. Als verbetering geeft Leo Voogd aan dat zijn mannen wellicht nog moeten wennen aan het niveauverschil tussen de tweede en eerste klasse. Daarnaast zullen de Schiedammers voortdurend gefocust moeten blijven en mag van onderschatting geen sprake zijn.

De Schiedammers hebben overigens een goede doorstroom van de jeugd. Belangrijke rol is ook hierin weggelegd voor Leo Voogd. Omdat hij over een goed netwerk beschikt, heeft hij voor de wintertrainingen Bobby Carrington ingeschakeld. Deze pitcher leert de jeugd de fijne kneepjes van deze mooie sport. Bovendien geeft Leo Voogd aan dat het tweede team van HV & SV Schiedam wel als doelstelling heeft om te promoveren naar de tweede klasse.

Komende zondag speelt SV & HV Schiedam een uitwedstrijd tegen Arnhem Rhinos, maar op zondag 3 mei zal de eerste bal in Schiedam worden gegooid wanneer Zuidvogels de tegenstander is. U bent van harte welkom om 14.00 uur, bij deze wedstrijd.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws