Wilde achtervolging in Hoek van Holland eindigt in de struiken
zaterdag, 25 februari 2017 00:50

Wilde achtervolging in Hoek van Holland eindigt in de struiken

Hoek van Holland - Een 35 jarige bestuurder uit Venray negeert vrijdagnacht een stopteken van een politiewagen die achter hem rijdt en gaat er met hoge snelheid vandoor. Na een wilde achtervolging en zoektocht te voet wordt hij uiteindelijk ontdekt in de struiken.

Twee surveillerende agenten rijden vrijdagnacht in Hoek van Holland op de Harwichweg en zien een auto rijden. Na een controle op het kenteken, blijkt dat de eigenaar niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De agenten geven een stopteken, maar de bestuurder verhoogt zijn snelheid en probeert weg te komen. En dan ontstaat er een wilde achtervolging vanaf de Schoolstraat door een deel van Hoek van Holland. Op sommige plaatsen rijdt de man 100 km per uur binnen de bebouwde kom, zelfs over enkele voet- en fietspaden. Ook dooft hij zijn verlichting.

Gevaarlijke capriolen
De agenten blijven hem achtervolgen en alle capriolen zijn goed te zien. Op een bepaald moment raakt hij een stoeprand bij een rotonde waardoor hij een lekke band krijgt. De man rijdt onverminderd hard door. Hij raakt nog een hekje, een lantaarnpaal en een paaltje en even raakt de auto uit het zicht. Kort daarop treffen de agenten de auto leeg aan op de hoek van de Rijpstraat en Harwichweg. Met meerdere eenheden en een politiehond wordt gezocht in de omgeving. Na enige tijd treffen agenten de roekeloze bestuurder aan in de struiken bij een woning. Aangezien hij niet wil meewerken wordt hij aangehouden met behulp van de politiehond. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Wilde achtervolging in Hoek van Holland eindigt in de struiken

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws