donderdag, 27 juli 2017 12:26

Wilders zoekt Schiedamse kandidaat-raadsleden

nieuwe stadsblad

Schiedam - Geert Wilders zoekt Schiedammers die namens zijn partij PVV voor de gemeenteraad kandidaat willen zijn. Ook voor Dordrecht en Hellevoetsluis geldt die oproep. De Partij voor de Vrijheid is sinds dit jaar de tweede grootste partij in Nederland maar sporadisch vertegenwoordigd in de gemeenten. Hoewel de partij een vereniging is met als enig lid Wilders kun je er geen lid van worden. Kandidaten worden door Wilders aangenomen of ontslagen.

Door: Frank Willemse

Nu pas denkt Wilders dat hij naast de Tweede Kamer en de Provincies ook in meer steden zijn partij op de rails kan zetten. Volgens peilingen kan de PVV rekenen op 20 procent van de stemmen in Schiedam. Alleen in grote steden met problemen doet de PVV mee aan de raadsverkiezingen van maart volgend jaar.

De PVV kiest voor deze langzame weg omdat ander nieuwkomers als Trots Op Nederland, de LPF of ouderen partijen ten onder gaan aan slechte kandidaten en schandalen. De PVV wordt gezien als een radicale rechtse partij die tegen de Islam is en opkomt voor Henk en Ingrid. Opvallend in Schiedam is dat kleine rechtse partijen elkaar beconcurreren en niet zoals Leefbaar Rotterdam een grote partij vormen.

Wilders zoekt Schiedamse kandidaat-raadsleden

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws