vrijdag, 28 april 2017 11:40

Wilhelminahaven krijgt natuurvriendelijke Oevers

Schiedam - De gemeente Schiedam organiseert op maandag 8 mei 2017 van 19:00 tot 21:00 uur een informatieavond over de plannen voor de natuurvriendelijke oever aan de Westfrankelandsedijk.

Op de avond wordt een toelichting gegeven over het project en worden de wensen van de gebruikers en de omwonenden m.b.t. invulling en inrichting van de natuurvriendelijke oever en het omliggende gebied in kaart gebracht. De bijeenkomst wordt gehouden op Spica, het schip van de Zeekadetten dat ligt afgemeerd bij Zwembad Zuid aan de Westfrankelandsedijk 3A

Maas en Schie
Schiedam ligt van oorsprong niet aan de Maas maar aan de Schie. Dat is tot op de dag van vandaag goed te zien, want het historische centrum ligt op afstand van de rivier. De zone langs de rivier is door de jaren heen ontwikkeld tot een bedrijvig havengebied.

'Veel bewoners kennen het havengebied niet' schrijft de gemeente. 'Met de aanleg van de natuurvriendelijke oever (NVO) willen we het gebied meer bekend maken bij de inwoners van Schiedam zodat er een gevoel van trots op de havens ontstaat. Daarom willen we inzetten op deze plek om de haven bij de stad te trekken en andersom. De verblijfsruimte die hier naast de natuurvriendelijke oever ontstaat moet een aantrekkelijke plek worden waar je de haven kan waarnemen en beleven.'

Natuurvriendelijke oever
'In de kom van de Wilhelminahaven wordt daarom een natuurvriendelijke oever (NVO) aangelegd. Het omliggende terrein krijgt een parkachtig karakter waardoor een groene zone van het Volkspark tot de Maasboulevard ontstaat. Hier is ruimte voor o.a. recreatie, bewegen en sporten. De NVO wordt een verbindende schakel tussen stad en rivier. De haven kan hier beleefd worden!

De aanleg is een samenwerkingsproject met Rijkswaterstaat die als doel heeft de waterkwaliteit van de rivier te verbeteren in het kader van de Europese Kader Richtlijn Water. Samen met de vrienden van zwembad Zuid, de Zeekadetten, Waterscouts, bewonersverenigingen, VVV en enter the Mothership wordt een inrichtingsplan uitgewerkt voor een betekenisvolle plek op deze locatie. De ontwikkeling van het ontwerp is in volle gang.

Naar verwachting zal het project eind 2017 gerealiseerd worden. Heeft u een vraag aan de projectleider? U kunt de heer Nathan Edelenbosch bereiken via telefoonnummer 14 010 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wilhelminahaven krijgt natuurvriendelijke Oevers

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws